Alanya Net Haber

“En Önemli Ders Beden Eğitimidir Beden Sağlığınız Her Şeyden Önce Gelir”

Bölge

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 38’inci ziyaretini Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu’na gerçekleştirerek, öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yazıcı ziyaretinde Beden Eğitimi dersinin en önemli ders olduğunu belirterek, beden sağlığına dikkat çekti.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi ve Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi kapsamında Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Hayırseverler Birsen- Yusuf Çelik çifti eşlik etti.

Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hedeflerini dinledi. Vali Yazıcı ASİST Projesi ile spora başlayan çocuklara kullanacakları spor branşına uygun kıyafet ve malzemeleri kendi eliyle dağıttı. Hayallerinden öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, gençlerle birlikte olup sohbet etmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.


En Önemli Ders Beden Eğitimi
Öğrencilerin kendisi hakkında merak ettiği sorulara tek tek yanıt veren Vali Yazıcı, Vali olmanın zorluğu nedir diye soran bir öğrenciye; “Bütün şehrin sorumluluğu üstünüzde her şeyden sorumlu olmak pek güzel bir şey değil. Korumalar, şoförler, arabalar çok iyi gibi dursa da hiç özel hayatınız kalmıyor. Yaptığınız her şeyden birilerinin haberi oluyor. Ama şu var ki millete hizmet etmek, onların dert ve sıkıntılarını çözüp, dualarını almak, paha biçilemez bir duygu. Zorluğu çok olsa da ben işimi çok severek yapıyorum.” dedi.


En önemli dersin Beden Eğitimi dersi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şaşıran öğrencilere; “Hiç şaşırmayın çocuklar, beden sağlığınız yoksa ne matematiğinizin ne de fiziğinizin bir önemi yoktur. Bunu lütfen unutmayın. Her şeyden önce beden sağlığı geliyor. Bu yüzden ASİST Projemizle sizlere spor yapmanız için teşvikte bulunuyoruz. Sporla hem beden hem de zihinsel gelişiminizi en üst düzeye çıkaracaksınız.” şeklinde konuştu.


Kendimize Yapılmasını İstemediğimiz Şeyleri Başkasına Yapmamalıyız
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. 340’dan fazla okulda bu anketi yapmışımdır. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konu olarak yaklaşık %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konuları dile getiriyorlar. Gençler ve çocuklar bunlardan rahatsız oluyorlar. Şimdi şunu merak ediyor ve sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma pembeden beyaza kadar hiçbir şekilde hayatıma sokmuyorum. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz. Maalesef o da bunu istediği zaman istediği yerde kullanabiliyor.” dedi.


Kitap Sahip Olacağınız En İyi Dostlardan Biridir
Öğrencilere tek nasihatinin kitap okuma olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, ihanet etmedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Belki dertlerimden beni kurtarmadı ama beni başka diyarlara götürdü. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Kitap sahip olacağınız en iyi dostlardandır.” diye konuştu.


Ailelerinize Selamlarımı İletin

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. En büyük hedefiniz onurlu ve saygı değer bir insan olmak olsun. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.


Sohbetin ardından Hayırseverler Birsen-Yusuf Çelik çifti ile birlikte ASİST Projesi kapsamında öğrencilere forma ve ayakkabılarını dağıtan Vali Yazıcı; “Bugün bize destek olan iki hayırseverimizle birlikte size spor yapmanız için gerekli olan malzemeleri dağıtıyoruz. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum, kıyafet ve ayakkabılarınızı temin edip desteklerini esirgemedikleri için. Forma ve ayakkabılarınızı spor yaparak, mutlulukla eskitin.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.