Alanya Net Haber

Özel Okullar Birliği Platformu Toplantısı Kaymakam Ürkmezer Başkanlığında Yapıldı

Bölge

Özel Okullar Birliği Platformu Toplantısı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında yapıldı

Yedi Bilim Kolejinde yapılan toplantıya Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Yedi Bilim, Doğa, Ted, İsabet, Alanya Koleji, Kültür, Final, Öhep, Hasbahçe, Keykubat, Bahçeşehir, Yaşam Tasarım ve Waldorf okullarının Yöneticileri ile Müdürleri katıldı.

Özel okullarla ilgili genel durum değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda, okullarla ilgili öğrenci durumları yapılan faaliyetler, ahenk projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve okul yöneticilerinin görüş ve önerileri konuları hakkında konuşuldu.

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Değerli okul müdürlerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda tüm okullarımızı gerek devlet gerek özel okullar olmak üzere ziyaret etmeye devam ediyoruz. Ziyaretlerimizde hem sizlerin hem de öğrencilerimizin yanında olarak destek vermeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ilçemizdeki yabancı öğrenci sayılarında günümüz koşulları gereği artış görülmekte. Burada okullarımızın gerek personel sayısıyla gerek fiziki imkanlarıyla ve kabul ettiği öğrenci sayılarıyla hem devlet hem de özel okulların belirtilen standartlara uymalarını mutlaka istiyoruz. Yabancı öğrencilerin eğitim sistemimize entegre ve adaptasyon konusu da önemli. Bu anlamda da kendi kültürümüzü ve dilimizi yabancı öğrencilerimize güzel bir şekilde aktarmalıyız. Ve bunları yaparken belirtilen kurallar çerçevesinde yapmalıyız. Diğer bir yandan ilçemiz de de yürütülmeye devam eden Ahenk projesi ile ilgili çalışma ve faaliyetlere devam ediyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra değerler eğitimi, sosyal, kültürel ve sportif konularda da nitelik kazanmaları için çalışmalıyız. Özellikle kitap okumaya çok önem veriyoruz. Öğrencilerimize bu alışkanlığı mutlaka kazandırmalıyız. Çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum’’ dedi.

Toplantı Okul Müdürlerinin görüş ve önerileri hakkında değerlendirmeler yapılmasıyla sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.