19 Eylül Gaziler Günü Tören Programı Düzenlendi

Atatürk Meydanında gerçekleşen törene Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Kemal Erbay, Gazilerimiz, Kurum Amirleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanları, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma ile başlayan törende; Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Yılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Alanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Abdullah Yılmaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi.

Tören programının ardından Alanya Kaymakamlığı tarafından Gazilerimiz onuruna kahvaltı verildi. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel, Kurum Amirleri, Gazilerimiz ve ailelerinin katıldığı kahvaltı programında şehit ve gazilerimiz için dualar edildi. Programda konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer “Bugün burada 19 Eylül Gaziler günü vesilesiyle siz değerli gazilerimiz ve ailelerinizle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da gazilerimizle hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Milletimiz ezelden beridir şehit ve gazilerimize sahip çıkarak bu vatana kattıklarını hiçbir zaman unutmayıp birlik ve beraberlik içerisinde sahiplenici bir geleneğe haizdir. Bizler de bu geleneğin temsilcisi ve devam eden nesilleri olarak bundan sonra da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vatan sevgisi ve millet sevgisiyle beraber gazilerimize ve şehitlerimizin bize emanet olan ailelerine sahip çıkmayı devam ettireceğiz. Bugün vesilesiyle tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor ebediyete intikal etmiş gazilerimize ve şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<