1.Alanya Tarım Hamlesi Fuarı Açıldı

Alanya’da düzenlenen 1. Alanya Tarım Hamlesi çerçevesinde Tarım ve Teknolojileri Buluşma Fuarı bugün başladı. Yaklaşık 50 sektör temsilcisi firmanın stant açtığı fuar 6-7-8 Ekim tarihleri arasında Alanya Belediyesi Kapalı Salı Pazarı alanında ziyaretçilerini ağırlayacak. Tarım alanında gübreden fideye, güneş panellerinden traktör ve teknolojik yapılara kadar pek çok ürünün tanıtımının yapılacağı fuarın açılışına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Kırsal Alanı Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Özen, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GÖKTEPE: “HEM TARIMA İLGİ ARTACAK HEM DE ÜRETİCİ YENİ TEKNOLOJİLERLE TANIŞACAK”

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “1. Alanya Tarım Hamlesi Fuarı’nın açılışını çok yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Hem üreticiden hem de firmalarımızdan ciddi bir teveccüh var. Bütün hemşehrilerimizi, üreticilerimi 3 gün sürecek fuarımıza davet ediyoruz. Çünkü burada hem tarıma ilgileri artacak hem de tarımla uğraşıyorlarsa yeni teknolojilerle tanışacaklar. Üreticiye verdiği destekten ve katkıdan dolayı Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ederiz.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE YETİŞEN ÜRÜN ALANYA’DA DA YETİŞİYOR”

Alanya’da 57 bin dekar alanda tarımsal üretim yapıldığını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, “Alanya’mız tarım ve turizmin iç içe geçtiği bir şehrimiz. Bizim turizmin yanında ciddi tarım üretimimiz var. Alanya’nın 22 bin hektar alanda tarımsal üretimi yapılan arazi var. Yaklaşık 57 bin dekar alanda her türlü meyveyi üretmekteyiz. 27 bin dekar alanda da örtü altı üretimimiz var. Türkiye’nin her yerinde yetişen ürünler Alanya’da yetiştirilmekte. 2012 yılında 250 dekar alanda avokado üretilirken bugün 15 bin 500 dekar alana çıkmış durunda. 750 dekar alanda örtü altı muz üretimimiz var iken 14 bin 200 dekar alana çıktık. Yeni ürünümüz olan mango üretimi yapmaktayız. 4 bin 250 dekarda domates, 10 bin 400 dekarda salatalık üretimimiz var. Alanya tarımın her alanında rakamsal olarak da üretim olarak da önde” dedi.

YÜCEL: “ALANYA’MIZ TARIMDA ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Turizmin gözbebeği olan Alanya’mız, aynı zamanda bir tarım kentidir. Alanya, aynı zamanda tarımın en iyi yapıldığı, tarım çeşitliliğinin en çok olduğu, örtüaltı tarımda çok ileri teknolojide üretimin yapıldığı bir tarım şehridir. Alanyamız, hem açık hem de örtüaltı tarımda ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadır. Alanya tarımı deyince önce aklımıza narenciye ve muz gelirdi. Son yıllarda Alanya tarımı, avokado başta olmak üzere birçok tropikal ürün ile öne çıkmaktadır. İklimin elverişliliği dolayısıyla kentimizde 38’i aşkın çeşitte tropikal ürün yetişmekte olup, yaklaşık 18’inin piyasa değeri vardır. Muz, avokado, yeni dünya, papaya, ejder, mango, çarkıfelek, yıldız, kivi, ağaç kavunu gibi ekonomik değeri olan tropikal ürünlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.” dedi.

TROPİKAL MEYVE FESTİVALİNE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, katılımcıları 21-22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Tropikal Meyve Festivali’ne davet etti. Başkan Yücel; “Alanya Belediyesi olarak Alanya’yı tarımıyla da ön plana çıkarmak ve kentimizde yetişen değerini arttırmak amacıyla 21-22-23 Ekim tarihlerinde Tropikal Meyve Festivalimizin ilkini düzenleyeceğiz. Tüm tarım sektörü temsilcilerimizi, üreticilerimizi ve kıymetli Alanyalı hemşehrilerimizi festivalimize davet ediyorum.” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Alanya Belediyesi olarak her zaman tarımın ve üreticilerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Yücel; “Şu anda dünyamızı tehdit eden en önemli problemlerden biri gıda krizidir. Tarım her ülke için hem stratejik hem ekonomik hem de siyasi olarak çok önemlidir. Aynı zamanda ülkelerin büyük bir gücüdür. Ülkemiz ve Alanya’mız her çeşit ürünün yetiştirilebileceği verimli topraklara sahiptir. Bu verimli toprakları hem üreticilerimizin yüzünü güldürecek hem de bahçeden sofralara vatandaşlarımızı ekonomik ve sağlıklı ürünlerle buluşturacak şekilde işleyip değerlendirmek hepimizin en büyük hedefidir.” dedi.

“40 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE TROPİK MEYVE TANITIM MERKEZİ KURUYORUZ”

Alanya’da 40 dönüm arazi üzerine hobi bahçesi ve tropik meyve tanıtım merkezi kurduklarını hatırlatan Başkan Yücel; “Aynı zamanda, Alanya’mızda tropik ürünlerin tanıtımını arttırmak ve insanlarımızı toprakla buluşturup çiftçiliği özendirmek amacıyla Elikesik Mahallemizde 40 dönüm arazi üzerinde Hobi Bahçesi ve Tropik Meyve Tanıtım Merkezimizi kuruyoruz. Alanya Ziraat Odamızla birlikte burada kuracağımız seralarda yerli ve yabancı ziyaretçilerimize tropik meyvelerin nasıl yetiştirildiğini ve bu ürünlerin tanıtımını yapacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Bugün burada stant açan firmalarımıza ve azimle, emekle çalışarak üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum. 1. Alanya Tarım Hamlesi Fuarı’mızın Alanya’mıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“PANDEMİ SÜRECİ GIDA VE TARIMIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ”

Pandemi sürecinin gıda ve tarımın önemini ön plana çıkardığını dile getiren Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, dünyada tarım krizinin ve gıda enflasyonunun yaşandığını belirtti. Tarım liseleri veya tarım bölümlerine çocukların yönlendirilmesi gerektiği vurgusunda bulunan Kaymakam Ürkmezer, “İnsanların tarım ve toprakla uğraşmasının, üretime en ufak katkının ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız son birkaç yıl bize gösterdi. Demirtaş Çok Programlı Lisemizde bir tarım bölümümüz açıldı. Antalya’nın çeşitli yerlerinde tarım liseleri açılıyor. Alanya’da amacımız Çok Programlı Liselerimizde birden fazla tarım bölümü açmak. Çocuklarımızın nasıl meslek liselerine yönlendiriyorsak, tarım bölümlerine yönlendirilmesini istiyoruz. Alanya’ya dışarıdan bakan insanın aklına turizm geliyor ama ilçeye gelen herkes burada tarımın ayrılmaz bir sektör olduğunu görüyor. Bizlerde buradaki istihdamı sağlamak için tarım bölümlerini Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

STANTLARI ZİYARET ETTİLER

Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel, Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından protokol üyeleriyle birlikte stantları ziyaret etti. Stant başındaki görevlilerle tek tek konuşan Başkan Yücel, ürünleri inceleyerek bilgi aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<