2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zilinin Çalmasıyla Başladı

2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonu bugün ders zilinin çalmasıyla başladı. Yeni başlayan eğitim-öğretim dönemi kapsamında Kemal Şuberi İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende okul müdürü Hidayet Çalış tarafından açılış konuşması yapıldı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Adem Murat Yücel konuşma yaparak öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayıp başarılar diledi.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilere konuşan Kaymakam Ürkmezer “Değerli öğrenciler, öğretmenler ve veliler; 2022-2023 yeni öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeler. Siz değerli öğrencilerimiz çalışma ve gayretlerinizle Alanya'nın eğitim başarısını daha da yükseklere taşıyacaksınız. İlimizde ve Alanya’da faaliyete başlayan Ahenk Projesi ile beraber bizler bu sene de hem okumaya hem de çocuklarımızın sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini uygulamaya devam edeceğiz. Burada bütün öğretmen ve öğrencilerimize görev düştüğü gibi velilerimize de görev düşüyor. Değerli veliler sizler de çocuklarınızı, akrabalarınızı bizlerin önderliğinde yürütülen AHENK Projesi kapsamında ve Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi kapsamında sanatsal, sportif, kültürel faaliyetlere mutlaka ve mutlaka yönlendirilmesine destek olmalısınız. Çocuklarımızın her gün düzenli olarak kitap okumasına çok önem veriyoruz. Bu anlamda çocuklarımıza yol gösterelim. Bizler de öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunu gösterileri düzenlendi. Yeni Eğitim yılının ilk ders zili Kaymakam Ürkmezer tarafından çalınmasıyla öğrenciler dersine girdiler. Ders zilinin çalışmasının ardından Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Yücel; hayırsever Mehmet Özkaya tarafından merhum eşi Yıldız Özkaya adına yaptırdığı Konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi. Kaymakam Ürkmezer konferans salonunu hakkında bilgi alıp inceleyerek salonu yaptıran hayırsever Mehmet Özkaya’ya teşekkür etti.

Daha sonra sınıf ziyaretlerinde bulunan Kaymakam Ürkmezer öğrencilerle sohbet ederek, kitap okumalarını söyleyip yeni eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi. Ziyarette Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel tarafından öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<