2023 Yılı Kudüs Bağlantılı Umre Kayıtları Başladı

Kudüs ve Kudüs Bağlantılı Umre Programına katılmak isteyenler ilan edilen tura ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak veya taksit sözleşmesi yapılan bankalara (Kuveyt Türk Katlım Bankası, Vakıf Katılım Bankası) yüzde kırk peşin kalanı üç taksit olarak yatıracaklardır.

Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir.

Ücretini yatıran ziyaretçiler İl/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabileceklerdir.

2022-2023 Umre Kayıt Form Dilekçesini ve Kudüs Borç Ödeme Taahhütnamesini gerekli şartlara uygun olarak doldurup Alanya Müftülüğüne teslim edeceklerdir.

Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir.

Kudüs Bağlantılı Umre Programında Kudüs’te kalış süresi 3, Medine’de 3, Mekke’de ise 5 gün veya gece, olmak üzere toplam 11 gün olarak planlanmıştır.

Kudüs Bağlantılı Umre Programında iki, üç ve dört kişilik odalar için kayıt yapılabilecektir. Ancak Kudüs’te odalar ikişer kişilik olup yerleşimler buna göre yapılacaktır.

Mekke’de Harem’e ulaşım servislerle sağlanacaktır. Medine’de ise oteller Mescid-i Nebevi’ye yürüme mesafesindedir.

Kudüs Bağlantılı Umre Programına katılacak olan Ziyaretçiler banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır.

Ziyaretçiler, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; Ülkemiz, Suudi Arabistan ve ilgili devlet makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, pcr testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacaktır.

Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında; istenen/istenecek aşı, Pcr test ücretleri yolcu tarafından karşılanacaktır.

Kontenjanlar son başvuru tarihinden önce dolabilmektedir. Uçakların gidiş geliş tarihlerinde yoğunluk ve diğer etkenler sebebiyle değişiklik olabilmektedir. Kudüs bağlantılı umre programına kayıt yaptırıp herhangi bir sebeple Kudüs vizesi çıkmayan ziyaretçilerimizin programın umre bölümüne katılımı sağlanacaktır. Bu durumu kabul etmeyip vazgeçen ziyaretçilerden umre vize ücreti kesintisi yapılacaktır. Kudüs Programına kayıt yaptırıp vize alınması mümkün olmayanların kayıtları silinecektir. Kudüs vize işlemleri başladıktan sonra vazgeçen ziyaretçilerden yapılacak olan kesintiler Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan masrafların hesaplanmasından sonra belirlenecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı belirtilen programların iptaline, gidiş-dönüş tarihlerinde değişiklik yapmaya ve gerekli hallerde her türlü tedbiri almaya yetkilidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<