2023'ten Çözümler Bekliyoruz

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte gazetecilerin 10 Ocak gününü Basın Bayramı olarak kutladıklarına dikkat çeken Coşkun, son günlerde hakların yeniden tartışılır hale geldiğini söyledi. Basın Kanunu ve medyanın çözüm bekleyen bir çok sorunu nedeniyle geride kalan 2022 yılının medya sektörü için bir hayli yoğun ve yorucu geçtiğini söyleyen Gaye Coşkun şunları açıklamaları yaptı: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sorunlarımızı konuşmaktan ziyade çözümler ve beklentilerimize dikkat çekmek istiyoruz. Başta ekonomik koşullar olmak üzere mesleğimizin gelişmesi açısından önem taşıyan bir takım konularda somut çözüm beklentilerimiz bulunmaktadır. Bunlarda en önemlisi Gazetecilik Meslek Yasası’dır. Ayrıca internet gazetecilerini yakıdan ilgilendiren BİK Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği taslağı da son günlerde önem taşımaktadır. İnternet haber sitelerine asgari kadro sayısından sayfa görüntülenme sayısına kadar bir çok şartlar getiren bu düzenleme oldukça ağırdır. Bu şartlar altında internet gazetelerinin resmi ilan hakkı elde etmesi imkansız görünmektedir.’ 
Çeşitli sorunlarla beraber gazetecilerin basın meslek ilkeleri ışığında, kamu yararını önde tutarak mesleğini sürmekten vazgeçmeyeceğini kaydeden Coşkun ‘Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<