20.Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat  Festivali Başladı

Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, Türkiye’nin en önemli ve en büyük festivallerinden olan 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali Yörük Göçü ile başladı. Atatürk Anıtı önünden başlayan Yörük Göçüne, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti başkanları, oda ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’ndan coşku ile yürüyen kalabalık İskele Şelale Meydanı önüne kadar yürüyüşünü sürdürdü. Renkli görüntülerin yaşandığı temsili Yörük Göçü; Alanya halkı, yerli ve yabancı misafirler tarafından ilgiyle takip edildi.

3 ANATOLİAN SOPRANOS’UN MUHTEŞEM KONSERİ

Alanya İskele Şelale önünde yürüyüş tamamlanırken, festival açılışı Şelale Meydanında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi solistleri 3 Anatolian Sopranos’un muhteşem konseri ile festivale start verildi. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bir konuşma gerçekleştirdi.

BAŞKAN YÜCEL: “FESTİVALİMİZİ HER YIL BİR ADIM YÜKSEĞE TAŞIYORUZ”

“20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne hoş geldiniz; şeref verdiniz. Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum” diyerek davetlileri selamlayan Başkan Yücel, “2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizde tekrar sizlerle bir aradayız. Sizlerin ve yabancı konuklarımızın katılımıyla, Turizm ve Sanat Festivalimizin çıtasını hep bir adım daha yükseğe taşıyarak, her yıl daha da artan coşku ve heyecanla gerçekleştiriyoruz. 20. yılını kutlayan festivalimiz, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, kültürlerin ortak buluşma noktası olan, yerlisiyle yabancısıyla farklı dilden ve dinden insanların huzur ve barış içinde yaşadığı Alanya’mız ile özdeşleşmiştir. Turizm ve Sanat Festivalimiz, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın, huzurun ve barışın simgesi olmuştur” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “GASTRONOMİ İLE ÖNE ÇIKAN BİR TURİZM DESTİNASYONU OLDUK”

Bu yıl festivalin gastronomi teması ile düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Turizmin parlayan bir yıldızı olan Alanya’mız, son yıllarda alternatif turizm seçenekleri ile de marka değerini arttırmaktadır. Belediyemizin yürüttüğü Mutfak Mirası çalışmalarıyla Alanya’mız, gastronomi turizminde de öne çıkan bir turizm destinasyonu olmuştur. Alanya gastronomi turizmi çalışmaları kapsamında Alanya Kalemizde restore ederek ülke ve kent turizmine kazandırdığımız Mutfak Kültür Evimizi festival boyunca ziyaret edebilir, geçmişten günümüze mutfak kültürümüzle ilgili bilgiler edinebilirsiniz. Alanya’mızın yöresel değerlerini, el sanatları ürünleri sergilediğimiz kültür-sanat ve yöremiz mutfağının eşsiz örneklerini beğeninize sunduğumuz yeme-içme stantlarımız İskele Meydanı’nda 3 gün boyunca ziyaretçilerimizin hizmetinde olacaktır” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN FESTİVALE DAVET

Başkan Yücel sözlerini; “Sanatla, müzikle, eğlenceyle dolu dolu geçecek 20. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen Alanya Kaymakamlığımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, Belediye personelimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı. Başkan Yücel, daha sonra 3 Anatolian Sopranos ekibine muz lifinden yapılmış hediyelerini takdim etti. Açılışın ardından Başkan Yücel vatandaşlarla birlikte stantları gezdi. Stantlarda satış yapan vatandaşlara iyi dileklerini ileten Başkan Yücel, Yörük Çadırını da ziyaret etti. Yörük Çadırında protokol üyeleri ile birlikte gezen Başkan Yücel, vatandaşları 3 gün boyunca açık kalacak olan stantlara ve festivale davet etti. Festival daha sonra Onur Kırış ve Seda Sayan konseri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<