3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Özel Sevgi Yürüyüşü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi Alanya’da da çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kadar “Sevgi Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen EYAF EXPO 2022 Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi’nde bulunmasından dolayı katılamadığı yürüyüşe Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler ile engelli birey ve yakınları katıldı.

ENGELLERİ PERFORMANSLARIYLA KALDIRDILAR

Sevgi Yürüyüşünün ardından kent genelindeki özel eğitim okullarından ve özel eğitim sınıflarından gelen öğrenciler, öğretmenlerinin eşliğinde hazırladıkları şiir, şarkı ve dans gösterilerini sundular. Misafirlerden uzun süre alkış alan gösteriler, engelli bireyleri oldukça mutlu etti.

ALANYA BELEDİYESİ ENGELSİZ MEHTER TAKIMI TAKDİR TOPLADI

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi tarafından 2017 yılında engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla kurulan Alanya Belediyesi Engelsiz Mehter Takımı da, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programda vatandaşlara mehter gösterisi sundu. Görme, işitme, fiziksel, zihinsel engel gruplarının tamamından oluşan Alanya Belediyesi’nin Engelsiz Mehter takımı izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Katılımcılara programın ardından çeşitli ikramlar sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<