Aile Dostu Güvenli Parklar Projesine OMEP den Ödül

Alanya Kaymakamlığı’nca hazırlanan, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Üniversitesi, Sosyal Hizmet Merkezi ve İŞKUR iş birliğinde yürütülen “Aile Dostu ve Güvenli Parklar Projesi, 2021 yılında Damlataş Gökkuşağı Oyun parkında törenle hizmete açılmıştı.

Türkiye'de ilk olan bu proje; parkları güvenli hale getirip çocukların yaratıcılıklarını, hayal dünyalarını ve eğitsel becerilerini geliştirmelerini ve bunları geri dönüşüm malzemeleri kullanarak doğaya zarar vermeden yapmayı amaçlamıştır. UNESCO'nun Eğitim 2030 programı raporunda ve UNESCO Kaynak Bankasında yer alacak projede 2021 yılından itibaren okullarda görev yapan 40 okul öncesi öğretmen adayına oyun koçluğu eğitimi verilerek onların aracılığıyla, çocukların eğitsel gelişimlerine katkı sağlanarak 300 aile ve 800 çocuğa ulaşıldı.

Dünya Erken Çocukluk Eğitim Kuruluşu (OMEP) tarafından 2023 Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Ödülüne layık görülen ‘’Aile Dostu Güvenli Parklar Projesi’’ ile ilgili konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Kaymakamlığımız tarafından ,çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlamak, güvenli bir ortamda oyun oynamaları ve kendilerini geliştirmeleri için oluşturduğumuz projemiz ile bir farkındalık yarattık. Bu anlamda hem ebeveynler hem çocuklarımız güvenli ve sağlıklı olarak sıfır atık malzemelerle oluşturulan parklarda huzurlu bir şekilde vakit geçirdiler. Şehrimize kazandırdığımız bu projenin Dünya Erken Çocukluk Eğitim Kuruluşu (OMEP) tarafından 2023 Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Ödülüne layık görülmesi bizleri çok mutlu ve onure etti. Projede emeği geçen tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitim ve gelişimleri için güzel projeler yapmaya her zaman devam edeceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<