Alanya'da Turizm 12 Aya Yayılacak

Kalia Beach Otel'de düzenlenen programa; Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTSO Başkanı Eray Erdem, Corendon Travel Yönetim Kurulu Başkanı Atılay Uslu, otel ve turizm işletmecileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer “Alanya ülkemizin ve Antalya’nın en önemli turizm destinasyonlarından birisi. Alanyamızı dünyaya bağlayan iki önemli kapımız var. Bunlar Antalya Havalimanı ve Alanya-Gazipaşa Havalimanı. Şu anda Corendon Tur getirdiği yolcuların çoğunu Antalya Havalimanına getiriyor. Manavgat ve Alanya’daki trafik yoğunluğu sebebiyle yolcularda sıkıntı çekebiliyor. Çabalarımız misafirlerimizin Alanya’ya kolaylıkla ulaşmasını sağlamak içindir” dedi.

Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Atılay Uslu; "Corendon Turizm Grubu olarak, tur operatörünü kurduğumuz ilk günden beri Alanya bizim en önemli destinasyonlarımızdan biri. Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri için oldukça popüler bir tatil merkezi konumunda. Sunduğu ürün ve hizmet çeşitliliği ile farklı kitlelere hitap etmesi, hem aileler hem gençler hem de her yaştan insan için farklı tatil konseptleri üretiyor olması Alanya’nın en cezbedici noktalarından biri. Biz de Alanya’nın sahip olduğu bu potansiyelin daha verimli değerlendirilebileceğine inanıyoruz. İkliminin elverişliliği ile kış mevsiminde güneşle buluşmak isteyenler için de çok doğru bir alternatif olduğuna inandığımız için Alanya operasyonlarımıza kış sezonunda da devam etme kararı aldık. Yaz sezonundan sonra, şubat ayında Amsterdam’dan başlayacağımız kesintisiz operasyonumuza yıl boyunca farklı şehir ve ülkelerden kapasiteler ekleyerek bu destinasyonda büyümeye devam edeceğiz. Bu şekilde Avrupalı tatilcilere 12 ay boyunca Alanya’da tatil imkânı sunacağız” dedi.

150 BİNE YAKIN KAPASİTE SUNULACAK

Önümüzdeki yılın Şubat ayından itibaren başlayacak 2024 operasyonlarının detayları ise şöyle aktarıldı:

Corendon Tur Operatörü, şubat ayıyla beraber Amsterdam’dan Alanya’ya haftada 2 uçuş düzenleyecek. Corendon, Amsterdam’dan Alanya’ya mart ayında haftada 4, nisan ayında ise haftada 14 uçuş sunacak. Nisan itibariyle; Hollanda, Belçika ve Danimarka’dan Alanya’ya günlük uçuşlar olacak, nisan ortasıyla beraber ek seferlerle haftalık 24’e yükselecek. Corendon Amsterdam’ın yanı sıra Maastricht, Eindhoven, Brüksel ve Groningen şehirlerinden uçuşlarla turistleri Alanya ile buluşturacak. Genişletilmiş programla birlikte 2024’te Alanya destinasyonu için 150 bine yakın ilave kapasite sunulmuş olacak. Corendon tüm bu uçuşları grup çatısı altındaki havayolu şirketi Corendon Airlines ile gerçekleştirecek.

Ayrıca; Danimarka’da da faaliyet gösteren kendi tur operatörleri aracılığı ile Alanya’ya yapacakları uçuşları arttırılacağı ve 11 Mayıs 2024 itibarıyla Kopenhag ve Billund’dan haftada 2, Aalborg’dan ise haftada 1 kez olmak üzere yapacakları uçuşların sayısını arttırmak için Danimarka’daki pazarlama faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<