Alanya Tropikal Meyve Festivali Başladı

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Alanya’nın tropikal tarım ürünlerini ön plana çıkarmayı amaçlayan Avokado temalı ‘Tropikal Meyve Festivalinin’ açılışı bugün Kaymakam Ürkmezer, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İl Orman ve Tarım Müdürü Gökhan Karaca, Kurum Amirleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanları ve vatandaşların katılımıyla başladı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan festivalde Alanya Avokado Üreticiler Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Antalya İl Orman ve Tarım Müdürü Gökhan Karaca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından konuşmalar yapıldı. Festivalde konuşma yapan Başkan Yücel ise bu yıl ilki düzenlenen Tropikal Meyve festivali hakkında ve bilgi vererek’’ Avokado temalı Tropikal Meyve Festivalimiz ile Alanya’mızın tropikal tarım ürünlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Yücel’in ardından konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer “Değerli katılımcılar Alanya Tropikal Meyve Festivaline hoş geldiniz. Tarihi, turizmi ve tüm güzellikleri ile öne çıkan Alanya’mız tarımıyla da öne çıkıyor. Tarıma önem veren bir kent olarak 2 hafta içinde Tarım Hamlesi Fuarı ve bugünkü Tropikal Meyve Festivali ile 2 önemli tarım etkinliğine ev sahipliği yaptık. Bu tür etkinlikler şehrimizdeki tarımsal faaliyetlerin ön plana çıkması ve tanıtımı açısından çok önemli. Tarımsal üretimin özellikle pandemi döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Devletimiz üreticiye her zaman destek veriyor. Tropikal ürün deyince Alanya’mızın akla gelmesi ve şehrimizin tanıtımı için bu ürünlerin iyi tanıtılması çok önemli. Bu anlamda böyle güzel bir tanıtım ve organizasyona öncelik ettiği için başta belediye başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere tüm Alanya Belediyemize, Ziraat Odamıza, Avokado Üreticileri Başkanına ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Festivalin Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ürkmezer, Prof. Dr. Filiz Kılıç, Başkan Yücel ve katılımcılar Avokadolu tarifler fotoğraf yarışması standı diğer stantları gezerek sergilenen avokado temalı meyve ve ürünleri incelediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<