Alkü-Altso İş Birliğinde Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, AHEP Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

“AMACIMIZ GENÇLERİN BAĞIMLILIKLARDAN UZAK DURMALARINI SAĞLAMAK.

Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çeken Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de, “Bağımlılıkla mücadelede en temel görev devletimize ait. Bu konuda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu mücadeleyi tüm ülkemizde olduğu gibi Alanyamızda da veriyoruz. Bu anlamda da hem güvenlik güçlerimiz hem de diğer kamu kurumlarımız olmak üzere sürekli bağımlılıkla mücadele toplantıları yapıyoruz. Bu mücadele toplumun bir bütün olarak hareket etmesi gereken bir konudur. Biz de bir bütün olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz. Burada amacımız gençlerimizi ve vatandaşlarımızı iyiliğe yönlendirerek kendisine zarar verecek bağımlılıklardan uzak durmalarını sağlamak. Yapacağımız her iyi faaliyet ve çalışma kötü olanı engellememize yardımcı olacaktır. Bugün burada bu güzel semineri bizlere ve gençlerimize sunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan’a ve onların nezdinde çalışan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“TOPLUMSAL FARKINDALIK DÜZEYİNİN ARTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Önemli bir programda bir araya gelindiğini vurgulayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, bu önemli toplantıyı düzenleyen Başkan Şahin’e teşekkür ederek, bağımlılığın önlenmesi konusunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Rektör Kalan, bu önemli organizasyonun içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün özellikle toplumu derinden yaralayan en önemli bağımlılık unsurlarından bir tanesi narkotik ürünlerin kullanımı noktasında bir eğitim semineri ile toplumsal farkındalık düzeyinin artırılmasına yönelik bir çalışma yapacağız. Ben bu hususta emeği geçen ve programın fikir babası ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür ederim. Gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarına bir parça olsun dokunabilmek bizi bir nebze olsun mutlu edecektir.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİ BAĞIMLILIK BATAKLIĞINA TERK EDEMEYİZ”

Seminerde konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şahin, “2013 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana Alanyamızın ekonomisi için ürettiğimiz projelerin yanı sıra sosyal sorumluluğumuzu da hiçbir zaman unutmadık. Bu sosyal sorumluluk bilinciyle bugün de ‘Bağımlılıkla Mücadele’ seminerimizi ALKÜ iş birliğinde gerçekleştirdik. Gençlerimizi bu bağımlılık bataklığına terk edemeyiz. Her kurum ve kuruluşun omuz omuza çalışmasıyla bu işin üstesinden gelmeliyiz. Bugün de Alanya’mız için, gençlerimiz için bu önemli toplantıyı odamız ev sahipliğinde gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduk.” dedi.

Kaymakam Ürkmezer’den sonra ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALKÜSEM-ALKÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğr. Üyesi Candan Terzioğlu ile Jandarma Narkotik Amiri Başcavus Mustafa Erken, bağımlılık sunumlarını katılımcılara yaptılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<