Alkü Gazipaşa Yerleşkesinde Tanışma Günleri

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu tarafından “2. Geleneksel Tanışma Günleri” programı düzenlendi. ALKÜ ailesine yeni katılan öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliğe ev sahibi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir ve Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Tatar, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Uysal, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“SİZLERİ SEVGİYLE KARŞILAMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından selamlama konuşmalarına geçilen etkinlikte sözlerine ALKÜ hakkında kısa bilgiler vererek başlayan ev sahibi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, üniversitelerin sadece akademik bilginin ve birikimin öğrencilere aktarıldığı yerler olmadığını söyledi. Rektör Kalan konuşmasının devamında; “Kişisel gelişiminiz için son derece kıymetli olan sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler de sizlerin kişisel gelişimi aynı zamanda topluma adaptasyonunuz için de son derece elzemdir. Bu bağlamda biz de Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü olarak çeşitli etkinliklerle sizleri sevgiyle karşılamak gayretindeyiz.” dedi. Sözlerinin devamında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Rektör Kalan, “Üniversitemizin gelişmesinde özellikle Gazipaşa Yerleşkemizin gelişmesinde katkıları olan başta Sayın Belediye Başkanımız ve diğer sivil toplum örgütleri ile Belediye Meclis Üyelerine ayrıca teşekkürlerimi arz ederim. Yeni öğretim yılımızın hepimize hayırlı olmasını dilerim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

“ÜNİVERSİTEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ardından programa katılanlara hitaben konuşma gerçekleştiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’yı kısaca tanıtarak sözlerine başladı. Devamında Başkan Yılmaz, “İlçemize hoş geldiniz. Burada kendinize fazlasıyla artı değerler katacağınıza yürekten inanıyorum. Gençler bizin geleceğimizdir. Gerek Gazipaşa halkı olarak gerekse de Gazipaşa Belediyesi olarak okuyanın yanındadır ve elbette üniversitemizin yanındadır.” diye konuştu.  

Ardından koordinasyonunu Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Karademir’in yaptığı ALKÜ Geldans ekibi tarafından geleneksel halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Program Hadi Cantemur’un Türk Sanat Müziği ve Ümran Gülcan’ın Türk Halk Müziği dinletilerinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<