Alkü'lü Öğrencilerden Farkındalık Etkinliği

ALKÜ LÖSEV FAYDA Topluluğu, Dünya Gönüllüler Günü kapsamında 'Kanser Farkındalığı ve Kemik İliği Bağışı' konulu seminer düzenledi. Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren LÖSEV FAYDA Topluluğu’nun Danışmanı Öğretim Görevlisi Hamiyet Eciroğlu, “1998 yılında kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), ilk olarak lösemili çocukların tedavi masraflarını ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş olup, günümüzde tüm kanser hastalarına maddi, manevi destek sağlamakta ve gönüllü sayısını her geçen gün artırmaktadır. LÖSEV’in en önemli projelerinden biri de üniversitelerde kurmuş oldukları LÖSEV FAYDA Toplulukları’dır. Üniversite öğrencilerini de çalışmalarına dahil eden LÖSEV, hem farkındalığı yüksek bir toplum oluşturmak, hem de daha çok hastaya ve bağışçıya ulaşmak hedefi ile faaliyetlerini yürütmektedir. ALKÜ LÖSEV FAYDA Topluluğu da en aktif fayda toplumluluklarından biri olarak gururla çalışmalarını sürdürmektedir. Desteklerinden dolayı tüm davetliler ile ALTSO Tiyatro ekibine teşekkür ederim. Ayrıca ALKÜ LÖSEV FAYDA Topluluğunu çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

KONUŞMACILAR ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Açılış konuşmalarının ardından seminer, davetli konuşmacılar sunumu ile devam etti. Seminerde ilk olarak, LÖSEV Vakfının faaliyetleri ve gönüllük ilkeleri hakkında öğrencileri bilgilendiren LÖSEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Sayın Özlem Uğureli, toplumu bilinçlendirme noktasında öğrencileri gönüllülük çalışmalarına davet etti. Ardından, Kızılay TÜRKÖK Projesi Batı Akdeniz Kök Hücre Bölge Sorumlusu Pınar Gümüşoğlu da kök hücre ve kemik iliği bağışının önemine değinerek, bağışçı olmak için uygulanan prosedür hakkında bilgilendirmede bulundu. Son olarak, Uzman Hemşire Öznur Sönmez Aksoy ise kanser hastalığında psikolojinin önemini vurguladı. 

Seminerin ardından ALKÜ ALTSO Tiyatro Ekibi öğrencileri tarafından konuklara “Şaka Gibi Dünya” adlı oyununu sergiledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<