Alkü'nün Çalışmaları Festivalde Yoğun İlgi Gördü

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 14-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya Kaleiçi ve Üç Kapılarda düzenlediği “Uluslararası 7. Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında çeşitli sanat etkinlikleri ve sergiler düzenlendi. Etkinlik, Antalyalı ressam Muhittin Selamet anısına "Kaleiçi Seninle Daha Güzeldir Muhittin Selamet" başlığı altında kendisine ithaf edildi. Sergilenen tüm çalışmalara birçok sanatsever yoğun ilgi gösterdi. Uluslararası 7. Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Öğr. Gör. Serdar Aslan ve 2021-2022 Öğretim dönemi öğrencilerinin Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında yapmış olduğu çalışmalar da sergilendi.

Sergi sonrasında, bir yapı ve teknik zincir mağazalar şirketinin Antalya Mağazası İç Mekân Tasarım Grup Lideri Sezin Esen, ALKÜ’lü Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı öğrencilerine “Küçük metrekarelerde yaşam alanları tasarımları ile sürdürülebilir ürün ve malzemeler” konusunda kapsamlı bir sunum yaptı. Öğr. Gör. Serdar Aslan, “Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda tüm hassasiyeti ile her konuda desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “ALKÜ olarak her daim bilimsel, sanatsal ve kültürel birçok çalışmaya önem vermekle birlikte akademisyenlerimize ve öğrencilerimize bu konuda tüm hassasiyetimizle destek veriyoruz. Üniversite bilim demek, sanat demek, kültür demek… Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. ALKÜ ailesi olarak bir kez daha öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Misyon ve vizyonumuzla nitelikli bireyler yetiştirme adına çıktığımız bu yolda doğru yolda olduğumuzun bir kanıtıdır.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<