Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden depremin 162’nci saatinde mucize kurtarış

Polat, günlerdir ses duyurmak için yanındaki sobaya vurduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi depremin 7’nci gününde Kahramanmaraş’ta mucize bir kurtuluşa imza attı. Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi Cahit Zarifoğlu Caddesi Olgan Apartmanı’nda saat 16.00’da yaşam belirtisi alınması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, hemen kurtarma çalışması başlattı. 5 katlı apartmanın zemin katında oturan 5 kişilik Polat ailesinden baba 44 yaşındaki Cengiz Polat’tan ses alındı. İğne ile kuyu kazan Antalya Büyükşehir İtfaiye erleri bir yaşam tüneli oluşturarak, ilk olarak baba Cengiz Polat’a ulaştı.

SÜREKLİ SOBAYA VURARAK SES ÇIKARDIM

Antalya Büyükşehir İtfaiyesi erleri, yaralı vatandaşla bilincini açık tutmak için sürekli konuştu. Reklamcılık işiyle meşgul olduğunu söyleyen Polat, günlerdir ses duyurmak için yanındaki sobaya vurduğunu söyledi. İtfaiye erleri Cengiz Polat’tan iyileştikten sonra Antalya’da buluşma sözü aldı. 5 saatlik titiz bir çalışmanın ardından baba Cengiz Polat’ı canlı olarak enkazdan çıkardı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, Cengiz Polat’ın halen enkaz altındaki eşi Güllü Polat ile oğulları Özkan, Samet ve Mustafa’yı da çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<