Antalya Dev Bir Eserle Daha Tanıştı

Antalya Diplomasi Forumu için Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Vali Hulusi Şahin ve İl protokolü de yer aldı. Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi'nde 372 bin 917 metrekare arazi üzerine inşa edilen 1500 yataklı Antalya Şehir Hastanesi 246 yoğun bakım yatağı, 43 ameliyathane ve 300 poliklinikle vatandaşlara hizmet verecek.


Türkiye Dünyanın Önde Gelen Sağlık Merkezlerinden Biri
Türkiye’nin dünyanın önde gelen sağlık merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlam girenin bile hasta çıktığı o köhne düzeni değiştirmek için çok çalıştık. En ileri tıp teknolojileriyle donatılan Antalya Şehir Hastanemiz bin 500 yatak kapasitesi ile şehrimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Şehir hastanelerini eşi benzeri olmayan birer şifa merkezi olarak milletimizin hizmetine sunmaya devam etmekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı.


Açılışı yapılan 5 kilometre uzunluğundaki bağlantı yoluyla da Antalya Şehir Hastanesine ulaşımın en rahat şekilde yapılabilmesine imkân sağlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Şehir hastanesi ile bağlantı yolunun Türkiye ve Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.


Amacımız Gelişmiş Ülkelere Yetişmek Değil, Onların En Ön Sıralarındaki Yerimizi Almak
Cumhuriyetin ikinci asrına armağan olan Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha büyük hedeflere yöneldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık amacımız gelişmiş ülkelere yetişmek değil, onların en ön sıralarındaki yerimizi almaktır. Gençlerimize, siyasetiyle, ekonomisiyle, savunmasıyla her alanda iftihar edeceğimiz bir ülke bırakmak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Hizmete açtığımız her yeni yatırımı bu yolda atılmış yeni bir adım olarak görüyoruz. Antalya Şehir Hastanemizin sadece Antalya'ya değil, çünkü Antalya bir turizm kenti olduğuna göre buraya yurt dışından turistler tedaviye gelecektir. Hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki heyet ve sağlık çalışanları ile birlikte Antalya Şehir Hastanesinin açılış kurdelesini kesti. Törende Şehir Hastanesinin tanıtım filmi gösterildi.


Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarete Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Vali Hulusi Şahin eşlik etti.


Antalya’daki programlarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Hulusi Şahin ve il protokolü tarafından Antalya Havalimanı'ndan uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<