Antalya Kesme Çiçek Üretiminde Türkiye Lideri

Altınova’da düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Orta Doğu Süs Bitkileri ve Mamulleri ihracatçılar Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Çiçek A.Ş. Başkanı Lütfi Göbüş ve Çiçek AŞ’ye ortak firmalarının temsilcileri katıldı.


Biz En İyisiyiz
Antalya’nın kesme çiçek üretiminde Türkiye lideri olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Kentimiz, turizm ve tarım şehri olarak biliniyor ama nedense Türkiye’de kesme çiçek üretiminin büyük bölümünün Antalya’da üretildiği kimse tarafından bilinmiyor. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki her metre karesinden bereket ve verim fışkırıyor. Antalya kesme çiçek üretiminde pazar lideri ve bunun çoğunu yurt dışına ihraç ediyor. Ama bunu yeterli görmüyorum. Biz en iyisiyiz daha da iyi olmalıyız. İhracat gelirlerimizi yükseltmeliyiz. Bugün bunun için bir araya geldik sektör temsilcilerimizin istek ve önerilerini dinleyerek, ne yapacağımızı konuşacağız.” şeklinde konuştu.


Üretim, ticaret ve ihracatta birlikte hareket edildiğinde başarının yakalanacağına değinen Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır; “Çiçek AŞ. Türk tarımına örnek olacak bir yapılanmaya sahip. Çiçek sektöründe iş gücüne ulaşma ve arazi bulunması gibi temel sorunlar çözüldüğü taktirde ihracat artacaktır.” dedi.


Gerçekleştirilen sunumların ardından Vali Yazıcı ve beraberinde ki heyet, soğuk hava depolarında saklanan ve yurt dışına gönderilmeyi bekleyen çiçekleri inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<