Antalya’da Tarihi Kaleiçi Seferberliği

Antalya’nın kalbi olarak bilinen tarihi Kaleiçi’nin Antalya’ya yakışır bir şekilde yönetilip mevcut sorunlarını en aza indirmek ve en kısa süre içerisinde de çözüme kavuşturmak için alınan ve alınması planlanan tedbirleri görüşmek üzere, Kaleiçi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.


Antalya İl Acil Durum ve Koordinasyon Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlgili Kamu Kurumlarının Müdürleri, ATSO Başkanı Ali Bahar, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere,  STK temsilcileri ve Kaleiçi esnafı katıldı.


Kaleiçi ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli değerlendirmelerin gerçekleştirilip kararların alındığı toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hulusi Şahin, “Bugün çok önemli bir toplantıyı, Antalya’mızın tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek başlatmış bulunduk. Antalya’mızın en kıymetli Değerlerinden biri olan Kaleiçi’nin Antalya’ya yakışır bir şekilde yönetilmesi, ticaretimize, turizmimize katkı sağlaması için neler yapılabileceğini hep birlikte değerlendirdik” dedi.


Fikri Olana Kapımız Açık
Kaleiçi’nin iyileştirilmesine yönelik 2017 yılında bazı çalışmaları yapıldığı ancak 7 yıl boyunca başka bir çalışmanın yapılmadığını belirten Vali Şahin, “Bundan sonra bu toplantıları sürekli hale getirerek oluşturacağımız çalışma grupları ile spesifik sorunları çözüp Kaleiçi’nin yönetiminin ahengini, koordinasyonunu en güzel şekilde yürütme kararı aldık. Antalya Valiliğinin koordinasyonunda bütün kuruluşlarımız; yerel yönetimlerimiz, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve tüm paydaşlarımızla en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Kaleiçi hakkında fikri olan, söz söylemek isteyen herkese kapımız sonuna açık olacak.” dedi.


Kısa, Orta ve Uzun vadeli Çözümler 
Kısa vadeli sorunları tespit ettiklerini, orta vadeli konuları da değerlendirip not ettiklerini ifade eden Vali Hulusi Şahin, “Amacımız dünyada çok az olan binlerce yıllık tarihi dokunun muhteşem bir deniz ile örtüştüğü muhteşem şehrimiz Antalya’nın hak ettiği değeri bulması konusunda mesafe kat etmek. Bu konuda günlük problemler var, kısa vadeli problemler var. Onları tespit ediyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Orta vadeli konular var, onları da değerlendirdik.” şeklinde konuştu. 


Kaleiçi’nde Trafiğe Sıkı Takip
Kaleiçi’nin tarihi ve kültürel dokusuna yönelik hiçbir faaliyete müsaade etmeyeceklerini bu yönde gerçekleştirilecek olan Yat Limanı çalışmalarına da değinen Vali Şahin,  “Gerçekleştireceğimiz bazı projeler var, bunlar üzerinde çalışma yapma kararı aldık. Paydaşlarımız üzerinde çalışacaklar. Özellikle Kaleiçi Yat Limanı konusunda bir çalışma Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. İşletme sorunları var. Bu işletme sorunları konusunda sıkı denetimlerle, Kaleiçi’ne zarar verecek hiçbir faaliyete müsaade etmeyeceğiz. Trafikle ilgili sorunları konuştuk. Kalei’ndeki trafik akışıyla ilgili yeni kararlar aldık. Bu kararları yakında kamuoyu ile paylaşacağız ve çok sıkı bir şekilde takip edeceğiz.” dedi.


Kaleiçi Hak Ettiği Değere Kavuşacak
Geçmiş dönemlerde Kaleiçi ile ilgili çok iyi işlerin yapıldığına değinen Vali Şahin; “Kaleiçi’nin temizliği, peyzajı, esteki yönden güçlendirilmesi gibi konularda yeni fikirler var. Bu konuda da paydaşlarımızla ortak kararlar aldık, bu kararlarımızı önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşacağız. Antalyalılar müsterih olsun; popülist davranmayacağız, paydaşlarımızla ortak hareket ederek Kalei’çini hak ettiği değeri alacağına ve bu hususta hiç kimsenin küçük çıkarlar uğruna Kaleiçi’nin feda edilmesine göz yummayacağına eminim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<