Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Verildi

Bağımlılıkla mücadele ve bağımlılığın zararlarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturarak gençleri ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla ALTSO ile ALKÜ işbirliği ile Bağımlılıkla Mücadele konferansı verildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen seminere; Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, AHEP Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, Üniversite Öğretim Görevlileri, Emniyet, Jandarma, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Kurum Amirleri ve çalışanları ile üniversiteli gençler katıldı.

ALTSO Başkanı Şahin’in açılış konuşmasını yapmasıyla başlayan seminer ALKÜ Rektörü Kalan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından söz alan Kaymakam Ürkmezer katılımcılara hitap ederek ‘’Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Bağımlılıkla mücadele en temel görev devletimize ait. Bu konuda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla bu mücadeleyi tüm ülkemizde olduğu gibi Alanyamızda da veriyoruz. Bu anlamda da hem güvenlik güçlerimiz hem de diğer kamu kurumlarımız olmak üzere sürekli bağımlılıkla mücadele toplantıları yapıyoruz. Bu mücadele toplumun bir bütün olarak hareket etmesi gereken bir konudur. Biz de bir bütün olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz. Burada amacımız gençlerimizi ve vatandaşlarımızı iyiliğe yönlendirerek kendisine zarar verecek bağımlılıklardan uzak durmalarını sağlamak. Yapacağımız her iyi faaliyet ve çalışma kötü olanı engellememize yardımcı olacaktır. Burada bulunan gençlerimize söylemek istediğim ise karşılarına çıkacak zararlı madde ve bağımlılık yapabilecek her türlü şeyde önlerinde bir yol ayrımı olduğunu bilmeleridir. Bu yol ayrımında kendilerine zarar verecek şeyden ayrılmayı ve bunlardan kesinlikle uzak durmayı seçmelidirler. Bugün burada bu güzel semineri bizlere ve gençlerimize sunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan’a ve onların nezdinde çalışan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bağımlılıkla mücadelede iyi bir şekilde mücadele ederek hedeflediğimiz başarıya ulaşacağız.’’ dedi.

Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından ALKÜ Bağımlılıkla Mücadele ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Candan Terzioğlu ile Emniyet Jandarma ve diğer kurumlar tarafından seminer verildi ve bilgilendirmeler yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<