Bağımlılıkla Mücadelede Biz Galip Geleceğiz

2021-2022 yıllarında kurumların bağımlılıkla mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Cumhuriyet Savcısı İkram Coşkun, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Albay Murat Sezgin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Gökhan Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Altınay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, kurumların il müdürleri ile bağımlılıkla ilgili uzman ve yetkililer katıldı.


Asla Yalnız Değilsiniz
Toplantıya herkesin yeni yılını kutlayarak başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Yeni yılın sizlere sağlık ve mutluluk getirmesini, sizlerin de halkımızı mutlu ettiği bir yıl geçirmeyi diliyorum. İnşallah 2023 yılı hiçbir gencimizin bu illetle tanışmadığı bir yıl olur. Burada bulunan herkesin bu konu hakkındaki hassasiyetini biliyorum. Bu hassasiyetinizin en üst düzeyde devam etmesini istiyorum. Uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yaratan tüm maddelerden vatandaşlarımızı korumak bizim asli görevimiz. Bağımlılıkla mücadele görev tanımımızın en başlarında yer almalıdır. Bunu ülkemiz adına yapmamız gereken en büyük vazifelerden biri olarak değerlendiriyorum. Bu konudaki hassasiyetimizi kaybetmeden birbirimize destek olarak, birbirimizden yardım alarak yolumuza devam edeceğiz. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin bu illete buluşmaması ve tanışmaması için çaba sarf edeceğiz. Biz evlatlarımızı sahip çıktığımız, peşlerini bırakmadığımız sürece her zaman galip geleceğiz. Kıymetli ailelerle yaptığımız iş birliği ve işini iyi yapan kurumlarımız sayesinde gençlerimizin bu illetle tanışmasına izin vermeyeceğiz. Bu illete bulaşanları da o bataktan çıkartmak için savaşacağız. Buradan ailelerimize de seslenmek istiyorum. Çocuklarınızla yakından ilgilenin onları koşulsuz sevin. Ailesi tarafından sevilen ve değer gören hiçbir çocuk kolay kolay bu illete bulaşmaz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Asla yalnız değilsiniz.” dedi.


Kimyasal Uyuşturuculara Dikkat
Kimyasal uyuşturucuların diğer muadillerine oranla daha öldürücü olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Özellikle kimyasallar skunk, sentetik ve ekstazide ciddi bir artış var. Yakalıyoruz ama bunların saklanması ve satılması diğerlerine oranla daha kolay o yüzden sentetik olanlarla ilgi herkesten daha büyük hassasiyet bekliyoruz. Kimyasal uyuşturucuların ölümcül olma oranları maalesef ki diğerlerinden daha yüksek. Lütfen bu konuda da dikkatli ve hassas olalım.” şeklinde konuştu.


Kurumların 2021-2022 yılları bağımlılıkla mücadele çalışma faaliyetlerini kurul üyelerine sunmasının ardından, yılın son toplantısı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<