Bahane Değil Çözüm Ürettik

İlçenin tanınırlığı ve gelişimi için üç yıldır yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bu süre içinde yapımı tamamlanan, yapım aşamasında olan ve yakın gelecekteki projeler için bir tanıtım filmi hazırlattı. Hazırlanan filmde ödenen borçlardan, yapılan asfalt yollara, sosyal yardımlardan yapılan parklara kadar 3 yıldır yapılan bütün hizmetler anlatıldı.

MALİ DİSİPLİNİ SAĞLANMIŞ BİR GAZİPAŞA BELEDİYESİ

Gece gündüz demeden, 1095 gündür ilçe halkının hizmetinde şeffaf bir belediye olduklarını ifade ederek hesap verilebilirliği prensip edindiklerini vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz; Emekli olan personellerin ödemelerini, geçmiş dönemden kalan yaklaşık 7.000.000 TL kredi ödemesini, Kahyalar Belediyesi’nden devredilen dosyaların ödemesini, geçmiş yıllardan beri devam eden Kombi davasından 105 dosyanın ödemesini yaparak,  Kombi borçlarını temizlediklerini ve üç yıl içinde toplamda 75.000.000.00 TL’lik ödemeyle esnafı rahatlattıklarını duyurdu.

‘’Bahane değil, çözüm ürettik.’’

Gazipaşa Belediyesi, üç yıllık sürede neler yapıldığını,  yapım aşamasındaki projelerini ve hali hazırda devam eden projelerinden bahsetmek ve kamuoyuna duyurmak için oluşturduğu tanıtım filminde ‘bahane değil çözüm ürettik’ başlığıyla; Kamu borçlarını yapılandırdıklarını, tarihte bir ilke imza atarak Belediye taşınmazlarımızın üzerindeki hacizleri, belediye hesaplarındaki blokeleri ve belediye araçlarının üzerindeki yakalama kararlarını tamamen kaldırdıkları bilgisini verdi.  Gazipaşa Belediyesi bu sayede, Belediye İş Merkezi’ndeki 30 yıldır verilemeyen tapuları hak sahiplerine teslim ettiklerini ve mali disiplini sağlanmış bir Gazipaşa Belediyesi inşa ettiklerini de vurguladı. 

ASFALT, PARKE VE BETON YOLLAR YAPILDI

Şehrin her noktasında yol düzenleme, asfalt ve parke yol çalışmaları yapmaya devam eden Gazipaşa belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri ; ’Yolun medeniyet olduğu’ bilinciyle üç yılda; Cebeli Tepesi’ne, Karadağ’a ve 18 mahalleye toplamda 69.504 ton sıcak asfalt serimi,  Aydıncık Mahallesi, Sumak Yayla yolu,  Akoluk Mahallesi ve toplamda 24 mahalleye 452.000 m²sathi asfalt serimi gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, asfalt seremedikleri zorlu yollara, kırsal mahallelere ve yaylalara ise toplamda 7100 m2 beton dökümü yaptı. Bakılar, Kahyalar, Deniz kızı, Havalimanı Kavşağını, ilçedeki Cami, Okul ve Kurumların bahçelerini ve sahillerin çevresini düzenleyerek, yeni bir görünüme kavuşturan belediye ekipleri, Koru Sahili Peyzaj Projesi, Sarısu Peyzaj Projesi ile Tarihi Su Kemerlerinin restorasyonunu da yaparak, modern bir görünüme kavuşturdu. İlçede inşa edilen alanlar arasında ise; Karadağ, Süleyman Gür Bulvarı, Cumhuriyet Mahallesi, Çalıpınar Mahallesi, Cebeli Tepesi, Koru Mahallesi’nde toplamda 17.000 m3 taş duvar yapıldığı yer alıyor. Cebeli Tepesi, Gümrük Caddesi, Ahmet Tuncer Okulu çevresi, Kışla Bucağı Caddesi, İstiklal Mahallesi’ne, Süleyman Gür Bulvarı’na, Karadağ’a parkeli yol ve kaldırımlar, Kışla Bucağı Caddesi, Göçük Mahallesi, Pazarcı Mahallesi, Sumak Yaylası, Zeytinada Mahallesi ve daha birçok mahallede menfez köprü yapımı tanıtım filmindeki ilçede inşa edilen alanlar arasında yer alıyor. Belediye ekipleri, yol bakım ve onarım çalışmalarına; Ilıca Mahallesi, Kahyalar Mahallesi, Zeytinada Mahallesi, Güney Mahallesi, Muzkent Mahallesi, Çakmak Mahallesi, Kızıl Güney Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Ekmel Mahallesi, Çığlık Mahallesi ve daha 53 mahallede tamamlayarak,  çiftçilerin ulaşımını büyük ölçüde rahatlattı.

SEL VE AFET SORUNUNA BELEDİYEMİZDEN BÜYÜK ÇÖZÜM

İlçede yaşanan yoğun yağışların sonrasında, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin; Gazipaşa’nın dört bir tarafında, özellikle toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapanan kırsal bölgelerde vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşımlarını devam ettirebilmeleri için yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiği ve yağmurla kar yağışı durumuna her daim hazırlıklı olduklarının bilgisi tanıtım filminde verildi. Her daim vatandaşların hizmetinde olduğu belirtilen ilçe belediyesi ekiplerinin üç yıllık süre boyunca;  Doğanca, İnal, Yeniköy, Ilıca, Çakmak, Güneyköy, Kahyalar ve Çalıpınar mahallelerinde kapanan yollara anında müdahale ederek, yolları trafiğe hızlı bir şekilde açtığı bilgisi de verildi. Yine, şehir merkezinde sel felaketinin önüne geçmek için mazgal temizliklerini düzenli bir şekilde yapan belediye ekipleri; Pazarcı Mahallesi’ne, Yeni Mahalle’ye, Çalıpınar Mahallesi’ne, Kışla Bucağı Caddesi’ne, Cebeli Tepesi’ne, Süleyman Gür Bulvarı’na, Armutçuk Sokak’a, Hacı Musa Çayı Projesi’ne, Gümrük Caddesi’ne, Rıza Büyükakça Caddesi’ne de toplamda 6894 metre Yağmur Suyu Drenaj Hattı yaptı.

ÜRETİMDE ZİRVE

‘Üretimle güçlendik’  anlayışıyla ilerleyen Gazipaşa Belediyesi, ihtiyaçları olan; Bank, Kamelya, Çiçek saksıları, Kedi, köpek kulübeleri ve taşıma paletlerini Ahşap İşleri Atölyesi’nde, 237.000 m2 parke, 103.000 adet bordür, 9.000 m3 harç karışımı, 14.300 adet büzü dışarıdan alım yapmadan Parke Üretim Tesisi ‘nde, kendi imkânlarının bütçesinde ürettiklerini duyurdu. 500.000 adet mevsimlik çiçeği de Gazipaşa topraklarıyla buluşturduklarını tanıtım filminde belirten Gazipaşa Belediyesi; ‘Üretimle Çiçek Açtık’ başlığında kendi serasında; 50 farklı türde 10.000 adet bitki, 30.000 adet çelikleme bitki, 400 adet limoni servi ürettiklerini, Cimbiti Yaylası nohut ve mercimeğini, ilçenin Ata tohumu olan Karakılçık Buğdayını, büyük bir heyecanla ürettiklerini de belirtti.  

BELEDİYEMİZDEN İLÇEYE ZENGİN KAZANDIRMA TABLOSU

Üç yıllık süreçte Gazipaşa Belediyesi’ne; İki adet hizmet aracı, bir adet beton mikseri ve bir adet lowbet kazandırıldı. Ek olarak, Pazarcı Mahallesi’ne konut alanları, Sağlık Ocağı, Kültürel Tesis, Okul ve Cami alanları ve modern bir görünüm kazandırıldı. Geri dönüşümün ekonomiye katkısını düşünülerek ilçeye; Geri dönüşüm kafesleri, Mobil atık getirme merkezleri, giysi kumbaraları da şehrin belirli noktalarına koyularak, ilçedeki vatandaşların kullanımına sunuldu. Cebeli Tepesi’ne Seyir Terası, Esentepe Parkı’na Toplantı ve Pazar yeri alanı, Çobanlar Mahallesi’ne toplantı alanı ve Mahalle Konağı, Fuar alanı üstüne kapalı bir ek alan kazandırıldı. Ayrıca Gazipaşa Belediyesi, Pazarcı, Cumhuriyet, Bakılar, İstiklal, Koru ve Gazi Mahallesi’nde imar uygulamasını tamamladığı yolları halkın hizmetine açıldı.

BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYA ÖRNEK BİR BELEDİYE

Birlikte hareket etme anlayışının önemli olduğunu, doğumda, düğünde, cenazede her zaman halkın yanında olduğunu yaptığı işlerle ortaya koyan Gazipaşa Belediyesi, tam üç yılda; 665 bebeğe hoş geldin hizmeti, 1200 hastaya şifa hizmeti, 600 düğün, 410 cenaze evine çadır hizmeti, 4008 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırdı.
Yine üç yıllık sürede, Gazipaşa Belediyesi;  ilçede yapılan Tarım Fuarı’na, salgın nedeniyle gelirlerini kaybeden vatandaşlara, başta kadın girişimciler olmak üzere; ekonomik ve sosyal olarak gelişmeye katkı sağlayan ilçedeki tüm kooperatiflere, özel gereksinimli çocuklara, gençlerere, yaşlılara, antik kent kazı çalışmalarına, ilçe okullarına, Grand Prix Gazipaşa yol bisiklet yarışlarına, arsa bağışıyla Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne destek olarak örnek bir belediye oldu.

İLÇENİN MARKALAŞMASI VE GELİŞMESİ İÇİN BÜYÜK ATAK

Gazipaşa Belediyesi, her koşulda ilçenin tanınması için; İstanbul Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne, EMİTT 2022 Turizm Fuarı’na, Alanya Turizm Fuarı’na, Adana Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’ne, YÖREX 2021 Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım sağladı.
Üç yıllık hizmet arşivlerini sürdürülebilirlik ve sosyal uygulamalarla doldurmaya devam eden Gazipaşa Belediyesi; Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, Günnercik Yayla Şenliği, Kültür ve Sanat Sempozyumu, Konser etkinlikleri, Yeni yıl etkinlikleri organize ederek, ‘Çöp olmasın, toprak olsun’ anlayışıyla da Uygulamalı Kompost Gübre Üretim Semineri düzenledi.

ÜÇ YILDA KURUMSALLAŞMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Kurumsallaşma yolunda üç yılda büyük adımlar atan Gazipaşa Belediyesi; Bitki Üretim Tesisi’ni, Paşabel Halk Büfe’yi, Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nı, Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası’nı, Veterinerlik Hizmet Binası’nı, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü, İşletme İştirakler Müdürlüğü’nü kurdu. Beton üretimi için Gazibel İnşaat Limited Şirketi sokak hayvanlarına yardım etmek içinse Veteriner İşleri Birimi kuruldu. Gazipaşa Belediyesi Kurumsal çalışmanın bilinciyle Hukuk Birimi’ni, İnsan Kaynakları ve Eğitim Birimi’ni, Evlendirme Birimi’ni, Basın Yayın Birimi’ni, Bilgi İşlem Birimi’ni, Muhasebe Şefliği Birimi’ni, Gelir Şefliği Birimi’ni, Yazı İşleri ve Kararlar Birimi’ni, Yapı Kontrol Birimi’ni, Ahşap İşleri Atölyesi’ni, Yeni Yıl Pazarı’nı, iki beton santralini ve kırsal mahallelere daha hızlı hizmet götürebilmek için Mobil Beton Santrali’ni kurdu.

BELEDİYEMİZDEN 3 NOKTAYA YEŞİL PARK PROJESİ VE YENİ KULLANIM ALANLARI 

Yeşili ve huzuru bir araya getiren yeni park projeleriyle, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını sürekli artıran Gazipaşa Belediyesi, vatandaşların kullanımına; Havva Özdemir Parkı’nı, Mahmut Yılmaz Parkı’nı, İstiklal Mahallesi Parklarını, Kadın Üreticiler Pazarı’nı, Belediye iş merkezi yanındaki Modern Caddeyi hizmete açtı.

DEVAM EDEN ÇALIŞMALARIMIZ ŞEHRİN HER NOKTASINDA, YENİLİK BAZLI PROJELERİMİZ YOLDA

Gazipaşa Belediyesi hazırlanan filmde yenilikçi çalışmalar kapsamında; Tropikal Park Projesi, Sıfır Atık Projesi, Ulu Hendek Islah Projesi, Koru Sahil Halk Büfe Projesi ve Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Paraşüt İniş Noktası Projesi’nin devam ettiğini bildirdi. 
Gazipaşa Belediyesi’nin üç yıllık tanıtım filminde yine; Şehrin her noktasında sırayla ve planla çalışmaya devam eden belediye ekiplerinin; Derelerde bakım çalışmalarına, beton büz ve kutu menfez uygulamalarına, yağmur suyu sorunu çözüm çalışmalarına, dezenfekte çalışmalarına, Cumhuriyet Mahallesi’nde, Pazarcı Mahallesi’nde, Yeni Mahalle’de 18 Uygulaması çalışmalarına, tarım arazilerini canlandırma çalışmalarına, Çekirdeksiz narı ve ilçeye özgü diğer ürünleri coğrafi işaretli ürünler listesine dâhil etme çalışmalarına aralıksız devam ettiği bilgisine de yer verildi.

“SİZLERİN DESTEĞİ VE ENERJİSİYLE, ÇOK ÇALIŞTIK.”

Üç yılda yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yaptıkları işlerden bahsederek ilçe halkına teşekkür etti. Kararlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz “Mavisiyle yeşiliyle, doğasıyla tarihiyle hayran olduğumuz güzel ilçemizde 3 yıldır büyük bir aile olduk. Kendi öz kaynaklarımızı kullanarak, üretim odaklı çok güzel işler yaptık. Sizlerin desteği ve enerjisiyle, çok çalıştık. Güzel memleketimiz Gazipaşa’da, sizlerle birlikte güzel adımlar atmaktan çok mutluyuz. Birlikte çıktığımız bu yolda özveriyle çalışan arkadaşlarımıza, ilçemiz adına önemli kararlar almamızı sağlayan meclis üyelerine ve siz değerli Gazipaşa halkına çok teşekkür ediyorum. Bizler tam 3 yıl önce halka hizmet anlayışıyla yola çıktık. Azim, özveri ve kararlılıkla, ilk günkü istek ve heyecanla, hizmetlerimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Gazipaşa Belediyesi ekipleri, hazırlanan tanıtım filminde üç yılda yapılan hizmetleri anlattı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan video, ilçe halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<