Bakan Özer'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bakan Özer'in mesajı şöyle: 

"Başöğretmen'imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün En Büyük Eseri Olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Genç Evlatları, 

19 Mayıs; bağımsızlığından vazgeçmeyen, "İlle de hürriyet!" diyerek zulme başkaldıran bir büyük milletin kurtuluşa attığı ilk adımdır. Mukaddes bir yola çıkmadan önce çekilen derin bir nefestir 19 Mayıs. Her yaştan gencin dilindeki umut dolu türküdür. Yanındaki yılın adı değişse de 19 Mayıs, manası bu aziz vatan için aynı kalacak bir nirengi noktasıdır. 

Sizler o manayı ve hürriyet ateşini bugün bilimin ve aklın ışığına, kültür ve sanatın iyileştirici ufkuna, ortak değerlerimizin birleştirici ruhuna dönüştürecek; her ne iş yapıyorsanız o alanda yorulmaksızın çalışıp üretecek; ülkemiz ve insanlık için daima her şeyin en faydalısını yapma gayretinde olacaksınız. 19 Mayıs ruhunu gelecek nesillere aynı heyecanla taşıyacak olanlar sizlersiniz. Buna inancımız tamdır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşalenin aydınlığında, onu ve fikirlerini özümseyerek yolunuzu çizecek ve bu ülkeyi müreffeh yarınlara sizler ulaştıracaksınız.  Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her köşesinde ecdadımızdan bir parça olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine yani sizlere emanettir... 

Millî Eğitim Bakanlığı olarak gücünü tarihinden alan, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış bilinçli gençler yetiştirmek, öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan toprağına düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı en içten duygularımla kutluyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<