Başkan Uysal, ‘Antalya İlham Verici bir Coğrafya’

Aydın Kanza Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına Başkan Uysal, sergi ve etkinlik küratörü Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada Antalya’nın bir sanatçı için ilham verici coğrafya olduğunu belirtti. Bu anlamda kentin edebiyat ve farklı sanat türlerinde hakkı verilememiş bir kent olduğunu söyleyen Başkan Uysal, “Sıra dağları, antik kentleri, köklü bir tarihi, efsaneleri ve çok kültürlü sosyolojisiyle Antalya’da bir sanatçının arayıp da bulamayacağı coğrafya” diye konuştu.

Çalışmalarını vefat edene dek Kaleiçi Kandiller Sokak’ta sürdüren Muhittin Selamet’in çağdaş Türk resminin önemli isimlerinden biri olduğunu belirten Başkan Uysal, 2016 yılında 73 yaşındayken vefat eden Selamet anısına Kaleiçi Old Town Festivali’nde ”Kaleiçi seninle daha güzeldir Muhittin Selamet” adında etkinlik düzenlenmeye başlandıklarını söyledi.

Kandiller Sokak’ın adeta bir sanat atölyesine dönüştüğü etkinliğe her yıl Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim üyeleri, öğrenciler, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi sanatçıların katıldığını aktaran Başkan Uysal, katılan ve eserlerini bu sergiye taşıyan tüm sanatçılara teşekkür etti.

Başkan Uysal konuşmasının ardından Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade eşliğinde sergiyi gezdi. Sergi 28 Aralık’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<