Bitkisel Atık Yağları Merkez Muhtarlık  Ofislerinde Toplanıyor

Bitkisel Atık Yağların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi kapsamında konut, hane, okul vb. alanlarda açığa çıkan bitkisel atık yağların toplanması amacı ile belediye tarafından belirlenen muhtarlık ofislerine bitkisel atık yağ ekipmanları teslim edilerek yağların çevreye verebileceği zararları önlemek hedefleniyor. Kullanılmış kızartmalık yağlar muhtarların desteği ile tüm mahallelerden toplanacak ve geri dönüşüm tesislerine ulaştırılarak çevrenin korunması sağlanacak.

“GERİ KAZANIM TESİSLERİNDE TEMİZ YAKITA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Bitkisel atık yağların bertaraf edilmesi yerine, bu atıklardan faydalanılması, mümkün olduğunca hem çevreye hem insana en yüksek faydayı sağlayacak şekilde geri kazanılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisans süreci tamamlanmış olan geri kazanım firması ile toplanan bitkisel atık yağların biodizele dönüşmesine aracılık ediliyor.

ÇEVRECİ KENT YEŞİL ALANYA İÇİN DOĞA DOSTU ADIMLAR

Günümüzde, kontrolsüz bir şekilde çevreye ve insan sağlığına zarar veren kullanılmış bitkisel atık yağlar evlerde doğrudan lavaboya dökülerek, etkisi büyük olumsuz çevresel etkilerin oluşmasına sebep olmaktadır. Altyapı sistemlerinde ciddi sorunlar yaşanmakta, ilerleyen zamanlarda atık su kanallarının tıkanmasına kadar varan sonuçlarla karşılaşılabilmektedir. Ayrıca evsel katı atıkların içine atılan bitkisel atık yağlar kontrolsüz bir şekilde toprağa karışarak toprakta olumsuz etki yaratmakta, buradan yağmur suları ile yeraltı sularına kadar inerek içme sularına karışabilmektedir. Bu sebeple Alanya kent ölçeğinde başlatmış olduğumuz farkındalık hareketi ile bitkisel atık yağların ayrı toplanması hedeflenmektedir.

“24 MUHTARLIK OFİSİ BELİRLENDİ”

Merkez Mahallelerde revize edilen proje hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “Evlerinizde kullandığınız kızartmalık atık yağları pet şişe vb. uygun toplama ekipmanında biriktirerek şehrimizde uygulama noktası olarak belirlenen 24 muhtarlık ofisine bırakılmasını tüm vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz. Muhtarlıklar dışında şehrimizde bulunan diğer toplama noktalarına da Alanya Belediyesi resmi web sayfasından www.alanya.bel.tr  veya Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden ulaşabilirsiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<