Büyüklerimize Pozitif Ayrımcılık Uygulayan Bir Toplumuz

Antalya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Ersin Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük çok sayıda doktor ve hastane personeli katıldı.


Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Safe and Friendly Emergency Medicine for Elderly (SAFE ME)-Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil Servis Projesi’nin, 65 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik hastane öncesi 112 acil sağlık hizmeti süreçlerini kapsayacağı ifade edildi. Safe Me Projesi’nin, günümüzde 65 yaş üzerindeki insan sayısının gittikçe artması ile birlikte hastaların kendi fizyolojik ve biyolojik değişikliklerini göz önüne alan bir yaklaşımla, acil serviste bakım süreçlerini ve standartlarını geliştirmeyi hedeflediği belirtildi.


Büyüklerimiz Başımızın Tacı
Türk toplumunun örfü gereği büyüklerine her zaman pozitif ayrıcalık yaptığını belirten Vali Yazıcı; “Kadim kültürümüz, inancımız, töremiz, örfümüz büyüklere saygıyı ve onlara hürmet etmemizi emrediyor. Biz Türk toplumu olarak örfümüz gereği büyüklerimize her daim pozitif ayrımcılık göstererek onlara olan sevgimizi ve saygımızı göstermeye devam ediyoruz. Bu projeyle de Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, belli bir yaşın üstüne gelmiş annelerimiz, babalarımız, amcalarımız, ninelerimiz ve dedelerimizi başımızın tacı ettiğimizi bir kez daha göstermiş olacağız. Büyüklerimize olan sevgi, saygı ve hürmetin bir göstergesi olarak hastanemizde böyle bir projenin düşünülmüş olması mükemmel bir şey. Bu projeyi düşünüp hayat veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu proje ile büyüklerimize kendilerini daha özel hissettirerek, onların sağlık problemlerini gidermeye çalışacağız. Bu güzel projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Projemiz hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah diğer hastanelerimiz de örnek alırlar. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<