Büyükşehir’in Ramazan Etkinlikleri Sürüyor Diyarbakırlılar Gecesi Halaylarla Renklendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri’ “Baran ile Eyvan Gecesi”ne ev sahipliği yaptı. Karaalioğlu Parkı’nı dolduran Antalya’da yaşayan Diyarbakırlılar ve Antalyalılar solist Baran’ın seslendirdiği birbirinden hareketli türkülerle coştu.

Türküler Halaylarla Renklendi

Kendi kültürlerinden sanatçılarla ve ezgilerle memleket hasreti gideren Diyarbakırlılar birbirinden güzel ve hareketli türküleri hep bir ağızdan söyleyerek eşlik etti. Türkülerin ritmine kendilerini kaptıran ve halay çeken vatandaşlar coşku dolu bir gece yaşadı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Antalyalılar Diyarbakır’ın “Eyvan Gecesi” geleneğini canlı canlı yaşama fırsatı buldu.

Balık’tan Teşekkür

Konserin sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Balık, Başkan Muhittin Böcek adına gecenin solisti Baran’a çiçek takdim etti. Balık, “Anadolu’nun emektar kenti Diyarbakır, kültürün başkenti Diyarbakır, tüm kültürlerin ortak mekanı Antalya’ya hoş geldiniz. Bu güzel geceyi bize yaşattığı için değerli solistimiz Baran’a teşekkür ediyoruz. Emeğinize yüreğinize sağlık” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<