Çıplaklı Merkez Cami’nin Temeli Dualarla Atıldı

Alanya Çıplaklı Mahallesinde 500 kişi kapasiteli ve Selçuklu mimarisi ile hayırsever Mollaömeroğlu ailesi tarafından yapılacak Merkez Cami’nin temeli dualarla atıldı.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenine; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, hayırseverler, Çıplaklı mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Açılış Konuşması yapan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, temeli atılan caminin Alanya’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulunarak, caminin yeniden ilçemize kazandırılmasına katkısı olanlara teşekkür etti.

Müftü İlhan’ın konuşmasının ardından temel atma töreni ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘’Belediyemizin de yapımına destek verdiği camimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyor, başta hayırsever Mollaömeroğlu ailesi olmak üzere emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Dedi.

Müftü İlhan’ın okuduğu duanın ardından törene katılanlarla inşaat alanına ilk beton döküldü.

Temel atma töreni ile ilgili bilgi veren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi:

“Alanya’mızda Çıplaklı Merkez Caminin inşasında bizleri buluşturan yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Camilerimiz bilgi, ilim, hikmet ve ahlak mekânlarıdır. Bulunduğu yerin daima ruhu’dur. Rabbimizi, Dinimizi, Kitabımızı, Peygamberimizi, kardeşliğimizi ve hayatı öğrendiğimiz mekanlardır. Bu vesileyle Yüce Rabbimiz, bugün temelini attığımız bu camiyi de en kısa sürede bitirmeyi ve içerisinde ibadet etmeyi bizlere nasip eylesin. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar emeği geçen başta hayırsever Mollaömeroğlu ailesi olmak üzere; projesinden işçisine, mimarından mühendisine emek ve gönül veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim ilim ve ibadet mekânlarını inşa eden ve destekte bulunan hayırsever vatandaşlarımıza daima bereket ihsan eylesin. Gönüllerimizi, zihinlerimizi ve bedenlerimizi camilerden ayırmasın.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<