Dokuma’da  Kitap Sevgisi

Ara tatilde 5’er günlük bilim kampı düzenleyen Antalya Bilim Merkezi, öğrencileri Dokuma Park bünyesindeki kütüphaneleri gezdirerek kitap sevgisi aşıladı. Atölyelerin sonunda bir araya getirilen 7-14 yaş arasındaki katılımcılar, önce bahçe sanatının en güzel örneklerinin sunulduğu Botanik Parkı gezdi. Ardından 24 saat açık olan Cemil Meriç Kütüphanesi’nin karşısındaki Orman Kütüphanesi’ne götürülen öğrenciler, kendilerini bambaşka bir dünyanın içinde buldu.

ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİLER

Toplam 1500 metrekarelik bir alanı olan Orman Kütüphanesi’nde rengarenk ağaç evler, hobbit evi ve Osmanlı mimarisini yansıtan 300 yıllık geçmişe sahip düğmeli evi gören çocuklar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Buradaki kitaplıklardan istedikleri eseri alıp göz gezdiren öğrenciler, son olarak 25 metre uzunluğundaki vagonlardan oluşan Tren Kütüphanesini ziyaret etti. Çocuklar, Tren Kütüphanesinde unutamayacakları bir gün yaşadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<