Esnafın Yüzü Güldüğünde Şehrin De Yüzünün Güldüğüne İnananlardanım

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Eğitim Semineri ve İstişare Toplantısı, 81 ilden 1.000 Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanlarının katılımıyla Antalya’da gerçekleşti. Toplantıya Vali Ersin Yazıcı ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yanı sıra Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Tuğba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanları katıldı.


Toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, güçlü ekonominin teminatının esnafın güçlü olmasından geçtiğini belirtti. Halk Bankası kanalıyla 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'nde faiz oranlarının yüzde 9,5'tan 7,5'a indirildiğini kaydeden Ticaret Bakanı Muş şunları söyledi: "Halk Bankası da hazırlığını yaptı, 100 milyar liralık krediden 15 milyar lira hemen gönderilecek. Pazartesi gününden itibaren bu kaynak sizlere gönderilmiş olacak. Siz de esnafa dağıtmaya başlayacaksınız. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız."


Allah Bir Daha Böyle Bir Afet Göstermesin
Geçtiğimiz yıl yaşanan ve Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat yangınındaki destekleri için TESKOMB’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti Antalya’ya hepiniz hoş geldiniz. Geçtiğimiz yıl ülkemizin en büyük yangını olan Manavgat yangınını yaşadık. Çok sayıda vatandaşımız bu yangında zarar gördü. Bu zararların giderilmesi noktasında TESKOMB’un bize çok büyük yardımları oldu. Zor zamanlarımızda yanımızda oldu. TESKOMB yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir afet göstermesin.” şeklinde konuştu.


Eğitim Önceliğim
Meslek hayatı boyunca eğitimin ajandasında ilk sırada olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, her zaman eğitimi öncelikleyen biri olduğunu ve bu yüzden gençlerle ilgili projelere ağırlık verdiğini söyledi. Bu kapsamda birçok çalışma yürüttüklerini söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’mızda eğitime nitelik kazandırmak için AHENK adı altında bir proje başlattık. Bu proje ile çocuklarımızın öncelikli olarak okuyan ve iyi bir insan olmalarını amaçlıyoruz.” dedi.


Bir Esnaf Çocuğu Olarak Daima Esnaflarımızın Yanındayım
Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Bir esnaf çocuğu olarak esnaflarımızla bir arada olmaya, dertlerini ve sıkıntılarını dinleyerek çözmeye gayret ediyorum. Özellikle pandemi döneminde esnafımızın yanında olarak sorunları birlikte aşmaya çalıştık. Antalya’da, tüm oda başkanlarımızla birlikte olarak esnafımızın yanında olmaya, sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu bizim görev anlayışımız. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Sizin yüzünüz güldüğünde şehrin de yüzünün güldüğüne inananlardanım. Tekrar şehrimize hoş geldiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<