Etkili Ve Etkin Mesleki Eğitimle Ana Eleman Yetiştiriyoruz

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın önemli istihdam merkezlerinden biri olan Eski Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri yerinde dinledi. Eski Sanayi Sitesi ziyaretinde Vali Yazıcı’ya Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere eşlik etti.


Esnafımızla Hasbihal Etmek, Varsa Sorunlarını Dinlemek İçin Buradayız
Göreve geldiği günden beri esnafla iletişim hallinde olmaya, sorun ve taleplerini dinlemeye gayret ettiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Geçtiğimiz aylarda Akdeniz Sanayi Sitemizde bir ziyarette bulunmuştuk. Bugün de hem esnafımızla bir araya gelmek, Ahilik Haftalarını kutlayıp hasbihal etmek, varsa sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak için buradayız. Ben geldiğimden bu yana sizlerle iletişim halinde olmaya gayret ediyorum. Bundan sonra da devam edeceğim. Sizlerin fikirleri görüşleri benim için önemli. Esnafımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.


Bir Esnaf Çocuğu Olarak Sorunların Yerinde Çözülmesi Gerektiğine İnanıyorum
Şehirdeki sıkıntıları çözüme kavuşturmak adına her yere temas etmeye çalıştığını aktaran Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Öncelikle esnafımızla böylesine güzel bir buluşmayı organize ettiği için Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’ye ve sizlere de katıldığınız için teşekkür ediyorum. Sorunların çözümü noktasında şehirdeki her yere temas etmeye çalışıyorum. Vatandaşlarımızla temas halinde olmayı, onları dinleyip ilgilenmeyi seviyorum. Makamda oturmaktansa sorunları yerinde görüp çözüm üretmenin daha etkili olacağını düşünüyor ve bu yönde çalışmalarımı gerçekleştiriyorum. Tabi dairedeyken de sorunlar geliyor. Ancak halkın içinde olmak ve sizlere temas ederek sorunları birebir anlamanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bir esnaf çocuğu olarak sorunların yerinde çözülmesi gerektiğine inanıyorum.”


Mesleki Eğitimdeki Başarılı Çalışmalar Meyvesini Vermeye Başladı
Son dönemdeki başarılı çalışmaların mesleki eğitimde meyvelerini vermeye başladığına değinen Vali Yazıcı; “Buralar bizim hepimizin. Şehrimizin önemli değeri. Önemli istihdam merkezi. Buralara hep birlikte sahip çıkarak gelişmesi için çalışmalar yapmalıyız. Mesleki eğitimdeki son zamanlarda başarılı çalışmalar meyvesini vermeye başladı. İnşallah daha da iyi olacak. Çünkü Türkiye’nin geleceğini mesleki eğitimde görüyor ve desteklemeye devam ediyoruz. Ülkemize kalifiye eleman yetiştirmek adına mesleki eğitimimizde hep en iyisini yapmak adına çalışıyoruz. Şuanda sanayicimizin en büyük problemi ana eleman bulmak. Etkili ve etkin bir mesleki eğitimle ara değil ana eleman yetiştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla artık eleman bulmadaki zorluklar kolaylaşıyor. Daha önce görev yaptığım illerde de sanayici esnafımızın problemi çırak bulmaktı. Çoğu sanayi esnafımız benden sonra bu işi devam ettirecek kişi yok diyor. Böyle olmamalı. Buradaki sanayimize ve sanayici esnafımıza ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.


İyi Ki Varsınız, İyi Ki Bizim Valimizsiniz
AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise esnaf ve sanatkârlara verdiği desteklerden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür ederek; “Esnaf dostu bir Valimiz var. Hiçbir zaman esnafımızı yalnız bırakmadı ve hep yanımızda oldu. Bugün de sabahın erken saatlerinde bizi kırmayarak sorunları ve talepleri dinleyip yerinde çözmek için buraya geldi. Ben tekrardan Sayın Valimize, esnafımıza verdiği desteklerden ve yakın ilgilerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizim valimizsiniz.” dedi.


Gerçekleştirilen toplantının ardından Eski Sanayi Sitesi’ndeki firmaları ziyaret eden Vali Yazıcı, sitedeki firmaların ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine, istihdamına ciddi katkı sağladığını ifade ederek sitenin daha da gelişmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.


Eski Sanayi Sitesi esnafı Vali Yazıcı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek alkışlarla uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<