Gelecek Sizsiniz, Gelecek Sizlerin Elinde

Çağın becerilerini, insani değerlerle donatılmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratan, mutlu bireyler yetiştirilmesi amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında 44’üncü ziyaretini Barbaros Ortaokulu’nda gerçekleşen ziyarete Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, öğrenci ve öğretmenler eşlik etti.


Öğrencilerden Vali Yazıcı’ya Sürpriz
AHENK Projesi kapsamında Barbaros Ortaokulu öğrencileriyle buluşan Vali Ersin Yazıcı kitap okuma etkinliğinin sonrasında öğrencilerin hep bir ağızdan ‘Antalya Ahenkle Başarıya Koşuyor’ şarkısını söylemesi ile şaşkınlığını gizleyemedi. Öğrencilere yaptığı güzel sürprizden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı; “Çok güzel bir an yaşamama sebep oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Anılarımda çok özel bir yere sahip olacak.” ifadelerini kullandı.


Vali olduktan sonra nasıl atanıldığını soran bir öğrenciye içtenlikle cevap veren Vali Yazıcı, maçı kazanmanın olmazsa olmazının antrenman yapmak ve çok çalışmak olduğunu belirterek 4200 kişi olarak girdiği sınavı 5’inci olarak kazandığını söylemesi üzerine öğrencilerden büyük alkış aldı.


Okuyan Bir Toplum Olmak İstiyoruz
Zeynep adlı bir öğrencinin AHENK Projesi’ni kurma fikrinin nereden geldiğinin sorması üzerine soruya cevap veren Vali Ersin Yazıcı; “Ben meslek hayatım boyunca okumayı çok önemsedim. Kitap okuyan biri olmayı çok önemsedim. Okumayan toplumların dünyada söz sahibi olabileceğine inanmıyorum. Türk milleti büyük bir millet, dünyada birkaç yüzyıl önce de söz sahibiydi yine söz sahibi. Dolayısıyla meslek hayatım boyunca okuma alışkanlığı ile ilgili hep öncülük etmeye çalıştım. Eğitimin önemli olduğunu her zaman söylüyorum. Eğitim Kurumları dışındaki kuruluşların ve sivil toplumun ilgisini ve merceklerini topluma tutması için böyle bir proje yaptık. Okuyan bir toplum olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Ben Kendi Adıma Bu Hakkı Kimseye Vermiyorum
Öğrencilerle yalan söylemek hakkında sohbet eden Vali Yazıcı; “İnsanlar yalan söylediklerinde eğer profesyonel yalancı değillerse duyduğu vicdan azabı ve duygu karışıklığından dolayı kiminin yüzü kızarır, kimi parmaklarını oynatır ve kimi de gözünü kaçırırmış. Duyduğu vicdan azabından dolayı dışarıya tepki verirmiş. Peki, bizler kime ya da kimlere yalan söylediğimizde vicdan azabı duymayız? Sevmediğimiz, bir daha karşılaşmayacağımız ve bize daha önce yalan söyleyenlere yalan söylediğimizde vicdan azabı duymayız. İnsanlar kendisine yalan söyleyen kişiye karşı yalan söyleme hakkını kendinde görüyor. Eğer birine yalan söylerseniz şunu unutmayın; ona, size karşı bir yalan söyleme hakkı teslim etmiş oluyorsunuz. Bu hakkı ona vermiş oluyorsunuz. O kişi bunu istediği zaman size karşı kullanıyor. Ben kendi adıma, Ersin Yazıcı olarak bu hakkı kimseye vermedim, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.” şeklinde konuştu.


Türk Gencine Az Okumak Hiç Yakışmıyor
Millet olarak okuma oranımızın düşük olduğuna ve bunun da Türk milletine hiç yakışmadığına değinen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Hayatınız boyunca 3 ya da 5 tane sıkı dostunuz olacaktır. Ama bu dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Asla sizi yalnız bırakmaz, güveninizi sarsmaz, doğru bildiğini söyler ve zor zamanınızda sizi başka diyarlara götürür. Türk milletine, Türk gencine az okumak hiç yakışmıyor. Gelecek sizsiniz, gelecek sizlerin elinde. Bu yüzden daha çok okumalı ve araştırmalıyız. Bunun için dostlarınızdan biri kitap olsun. Bugün okuyan gençlerle bir arada olduğumu öğrendim. Bu beni çok mutlu etti. Dinlediğiniz için teşekkür ederim, her şey gönlünüzce olsun.” dedi.


Bizim Derdimiz Eğitim
Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı; “Öncelikle 2022-2023 eğitim öğretim yılı siz değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah hep birlikte herkesin mutlu olduğu bir eğitim öğretim yılını geçireceğimizi temenni ediyorum. Niye buradayız, neden buradayız diye düşünenleriniz olabilir. Bizim derdimiz eğitim. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Bu yüzden okullarımıza dokunup harekete geçirmek istiyoruz. Ben buradaki öğretmenlerimin hiçbirinin isteyip de başaramayacağı bir şey olduğuna inanmıyorum. Bir köylü çocuğu olarak bir öğretmenin bir köyü bir kasabayı nasıl değiştirdiğini senelerce dinledim. Bu yüzden öğretmenlerime inancım sonsuz.” diye konuştu.


Proje İle Çocuklarımıza Okuma Alışkanlığı Kazandırmak İstiyoruz
Öğretmenlerle toplantıda AHENK Projesi’nin amaçlarından bahseden Vali Yazıcı; “Projemizle aksayan yönlerimizi görerek toplumun ilgisini eğitime çekmek istiyoruz. Projemizle 1 çocuğumuzu da kazansak 50 çocuğumuzu da kazansak ben kendi adıma kâr sayıyorum. Proje ile çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Maalesef okumayan bir toplumuz. Bunu değiştirmemiz gerekli. Yapılan araştırmalarda Türk toplumunun okuyan bir toplum olmadığı görülüyor. 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye olarak okuma oranında 86’ıncı sıradayız. Bu beni üzüyor. Biz büyük bir millet, büyük bir devletiz. Büyük hedeflerimiz var. Allah’ın izniyle de hepsini gerçekleştireceğiz. Ama öncelikle okumamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.


Gençlerimizin Kalbine İnsana Sevgiyi Ve Saygıyı Yerleştirmeliyiz
Gençlerin eğitimi noktasında değerler eğitiminin olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Vali Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler veliler olarak hepimiz çocuklarımızın doktor, mühendis yani kariyer meslek sahibi olmasını istiyoruz ama aynı anne baba belli bir yaştan sonra çocuğunun adam olmasını, iyi bir insan olmasını istiyor. Bu yüzden bizler de eğitimin yanında öncelikli olarak gençlerimizi değerler eğitimiyle iyi birer insan olarak yetiştireceğiz. Gençlerimizin kalbine insana sevgiyi ve saygıyı yerleştirmeliyiz. Bu şehrin en kıymetli canlıları sizlere emanet. Uğruna canımızı vereceğimiz kim var evlatlarımız var. İşte onlar size emanet emanete sahip çıkın. Gerekli kıymeti verin onlar ana babaların göz bebeği. Kıymetlilere kıymet verin. Gereğini yapacağınıza da inanıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<