Gençlerimizde Enerji Verimliliği Noktasında Farkındalık Oluşturacağız

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonunda yer alan, enerji üretiminde dışa bağımlılığı azaltmak ve başta elektrik olmak üzere enerji kaynaklarının verimli kullanılmasıyla ilgili bilincin artırılmasına ve alışkanlıklarla ilgili farkındalık oluşturulmasına yönelik olarak hayata geçirilen “Enerji Okuryazarlığı Protokolü”, Antalya Valiliğinde imzalandı. Protokole Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç katıldı.


İmzalanan “Enerji Okuryazarlığı Protokolü” ile Antalya’da toplam 19 ilçede ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf, ortaokul 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verilecek.


Proje kapsamında Antalya’da 50 okulda eğitim verileceğini aktaran CK Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Tunç; “Proje kapsamında eğitimlerimize ilk olarak Kepez’deki belirlediğimiz okullarda başlıyoruz. Evdeki enerji kullanımından okuldaki enerji kullanımına gençlerimiz de farkındalık oluşturmak için eğitimler vereceğiz. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında Antalya’da toplamda 50 okulda eğitim vererek gençlerimizi bilinçlendireceğiz. Enerjinin ne kadar önemli olduğunu son iki yılda özellikle de pandemiyle birlikte iyice öğrendik. Bunu gençlerimize de iyi şekilde öğretmeliyiz.” şeklinde konuştu.


Güzel Ve Anlamlı Bir Proje
Protokolde açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, güzel ve anlamlı bir sosyal projeye imza atıldığını belirterek şunları söyledi: “Güzel ve anlamlı bir proje. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Her zaman dediğim gibi gençler ve eğitim hep ilgimi çeken konular. Bu protokolle de geleceğimizin teminatı gençlerimizi enerji verimliliği üzerine eğiterek bu konuda farkındalık oluşturacağız.”


Lüzumsuz İse Söndür
Projenin hedef kitlesi hakkında da konuşan Vali Yazıcı; “Doğal enerji kaynakların kıtlığı, enerjiye olan talebin artışı ve hammadde fiyatlarındaki yükselmeler sonucunda bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de enerjinin daha verimli kullanılmasına yönelik önlemler gündeme gelmektedir. Bu noktada doğru bir hedef kitle seçmişsiniz. Gençlerimizi enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda en iyi şekilde eğitmeliyiz. Bu konuda çocuklarımıza küçük yaşta eğitime başlamalıyız. Ben eğitim hayatımın belli bölümünde yatılı okulda okudum. Orada ki bir yazıyı asla unutmuyorum.  Yurttaki duvarlarda ‘Lüzumsuz ise söndür.’ yazıyordu. Bu bende acayip bir etki bırakmıştı. Her odadan çıkarken muhakkak ışıklara dikkat ediyordum. Böyle hassas konuları çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretmek gerek.” ifadelerini kullandı.


Projenin Verimliliğini Ölçümleyelim
Proje kapsamında verilen eğitimlerin mutlaka ölçülmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Yazıcı; “Verdiğimiz eğitimlerin çocuklarımıza nedenli etki ettiğini mutlaka ölçmeliyiz. Biz, okullarda gerçekleştirdiğimiz AHENK Projemiz kapsamında da sonuçlarını ölçümlüyor ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynısını bu projemizde de yapalım. Enerji verimliliğine nasıl etki ettiğini ölçümleyelim.” dedi.


Ellerimiz Hep Gençlerimizin ve Okullarımızın Üzerinde
Meslek hayatı boyunca elinin hep gençlerin ve okulların üzerinde olduğunu ve bundan sonrada olmaya devam edeceğini söyleyen Vali Yazıcı; “Gençlerimizi ve onların aldığı eğitimi çok önemsiyorum. Bu anlamlı projenin de hem ülkemize hem de Antalya’mıza enerji kaynaklarının faydalı kullanımı noktasında büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Hepimizin bildiği gibi şuan dünyada büyük bir enerji krizi var. Biz de bu noktada dikkatli olmalıyız. Gençlerimizi bu konuda daha da bilinçlendirerek ülkemize katkı sunmalıyız. Tekrardan projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<