Gençlerimizin Okuma Kültürünü Geliştireceğiz

AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı 53’üncü ziyaretini Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.


Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı; güven, yalan, dostluk ve kitap okuma üzerine sohbet etti.


Toplumdan Saygı Görmek İçin Güvenilir Olmalıyız
Öğrencilerle ilerideki çalışma hayatlarıyla ilgili sohbet eden Vali Yazıcı; “Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları var. Sizler de bizler gibi ileride yaşamınızı devam ettirebilmek için birtakım meslekler seçeceksiniz. İster polis olun ister ayakkabı boyacısı isterseniz de bilgisayar tamircisi, hangi meslek grubunda olursanız olun belirli bir takım kurallar var. Helal ve harama dikkat ederek doğru ve dürüst olmak. Ben meslek hayatım boyunca bu iki kurala çok dikkat ettim ve etmeye de devam edeceğim. Eğer toplumda saygı görmek ve onore edilmek istiyorsak öncelikle iyi insan olarak bu özellikleri taşımamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.


Kendimize Yapılmasını İstemediğimiz Şeyleri Başkasına Yapmamalıyız
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi geldik ziyaret ettiğim her okulda yaptığım ankete. Bu yaptığım ankette genellikle %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira geliyor. Bizler bu konulardan rahatsız oluyoruz. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmamalıyız. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum. Çünkü siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz.” dedi.


Kitaplar En İyi Dostlardır
Dost ve arkadaş arasındaki farklar hakkında öğrencilere sorular soran Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Şimdi size çok özel bir şey söyleyeceğim. Benim bir dostum var. Her zaman benim yanımda ve onla buluştuğum zaman beni çok büyülü dünyalara götürüyor. Bu dostumun adı kitap. Benim en iyi dostlarımdan biri kitap. Beni bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Sizlerin de dostlarınızdan biri kitap olsun. Bu da benim size nasihatim olsun.”


Ailelerinize Selamlarımı İletin
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin ve onlara selamlarımı iletin. Konuştuğumuz konulardan ailenize bahsedin. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. En büyük hedefiniz onurlu ve saygı değer bir insan olmak olsun. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hepinize sağlık ve başarı dilerim.” dedi.


Gençlerimizin Kalbine Dokunacağız
Öğrencilerle sohbetin ardından Alanya Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunan Vali Yazıcı; “AHENK Projemizde bizim arzu ettiğimiz şey birkaç alana fazlaca dokunmak. Biz bu toplumda yaşıyoruz ve buradan mezun ettiğiniz çocuklar toplumun içine karışıp hayata dâhil olacaklar. Kimi sanayide, fabrikalarda çalışacak kimi kendi iş yerini açacak. AHENK Projemizle öncelikli olarak gençlerimizin iyi birer insan olarak yetişmelerini ve okuyan bir gençlik olarak yetişmelerini istiyoruz. Gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Elimizi onların üzerinden çekmeyeceğiz. Gençlerimizin okuma kültürüne katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Öğrenci ve öğretmenlerle sohbetin ardından Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki uygulamalı eğitim verilen Mobilya ve İç Mekan Atölyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yazıcı’ya İkbal Sarıdal ve Rabia Karakaya adlı öğrenciler kendi yaptıkları bağlamayı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<