Gençlik Kampı Ve Eğitim Merkezi İzcileri Ağırladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Kepez İlçesi’nde 15 dönüm arazi içinde gençlerin kullanıma sunduğu Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nin ilk misafirleri izciler oldu. Büyükşehir Belediyesi, izcilere sömestr tatilinde 4 günlük kamp düzenlendi. Kampa katılan izcilere fiziksel, zihinsel ve ruhsal becerilerini geliştirmeleri adına çeşitli eğitimler verildi.

18 Aday İzci Yemini Ederek İzci Oldu

Büyükşehir Belediyesi’nde 2021 yılından beri izcilik faaliyetini gerçekleştirdiklerini ifade eden İzci Liderlerinden Cansu Erenler Tanış, Büyükşehir bünyesinde yüzün üzerinde izcinin mevcut olduğunu söyledi. Tanış, “Bugün Gençlik Kampımızda 18 izcimiz yemin etti. Onlar artık dünya izcilerinin bir parçası bir kardeşi oldular. Maalesef bize her yerde yeterli olanaklar sunulmuyor. Büyükşehir Belediyemizin Gençlik Kampında yataklarımız, çarşaflarımız, mutfak ekipmanları her türlü ihtiyacımız mevcut. Bu imkanları bize sundu ve gençlere armağan ettiği için Muhittin Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar Yaşayarak Öğreniyor

Kampla ilgili bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Lideri ve İzcilik program sorumlusu Atanur Çelik ise “Bu hafta izcilerimizle birlikte Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezindeyiz. Burası Hayvanat Bahçenin hemen yanında bulunun 15 dönüm araziye kurulu muhteşem bir tesis. Antalya Büyükşehir İzcileri ile ilk kampımızı gerçekleştiriyoruz. Alanda izcilerimize eğitici oyunlar, ada izci çalışmaları ve izci yemini törenini gerçekleştirdik. Çocuklarımız çadır kurmayı öğreniyor. Doğayı sevmeyi korumayı ve doğada yaşama koşullarını birebir uygulamalı eğitimlerle çocuklarımıza öğretiyoruz” diye konuştu.

Başkan Böcek’e Teşekkür

Büyükşehir İzcilerinden Ahmet Batuhan, aldıkları eğitimler sonucu doğada hayatta kalma konusunda uzmanlaştıklarını söyledi. Batuhan, “Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere doğayı sevdiren, doğayla bütünleştiren harita okumadan, çadır kurmaya, arkadaş bağlarımızı güçlendiren telkinleriyle ve vermiş oldukları eğitimlerden ötürü liderlerime de çok teşekkür ediyorum. 1 buçuk yıldır buradayım, mutluyum inşallah devamı gelir” dedi.

Ormanı Tanıdılar

İzci yemini yaparak izci olan Ecem Kandemir ise “8 haftalık eğitim sürecimiz oldu. Akabinde kampa katıldık. Kamp alanı ormanın içinde muhteşem bir alan. Kampta gece yürüyüşü yaptık, ormanı tanıdık, kamp alanında bulunan eğlence yerlerinde oyunlar oynadık. İzcilik çok güzel” diye konuştu. 9’uncu sınıf öğrencisi Aybüke Yerdelen ise, ilk defa kamp yaptığını söyledi. Yerdelen, “Çok güzel koşullarda bir kamp süreci geçiyoruz. Eğitimlerde düğüm atma, yön bulma ve çadır kurma konularında liderlerimiz gerekli bilgileri verdi” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<