Hac Kesin Kayıtları 13- 24 Mart 2023 Tarihleri Arasında Yapılacak

Kura sonucunda 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.Vatandaşlarımız hac kura sonuçlarını Türkiye dijital platformu (e-devlet) üzerinden görüntüleyebilmektedirler.

Hac kesin kayıtları 13-24 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 2023 yılı haccı için kesin kayıt hakkı elde edenlerden kayıt süresi içerisinde kaydını yaptırmayanlara, gerek ek kayıt süresinde gerekse müteakip yıllarda kesin kayıt hakkı verilmeyecektir.

Kesin kayıt hakkı elde eden hac yolcuları; kesin kayıt belgesini e-Devlet sistemi üzerinden alabilecek, ancak kurul kararı gereğince şehitlik ve gazilik kapsamında olup, kayıt hakkı verilenler için kesin kayıt belgesi alınma şartı aranmayacaktır.

Kesin kayıt belgesini alan hac yolcuları kayıt süresi içerisinde; a) E-Devlet sistemi üzerinden kendileri, b) Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonunu tercih edenler il müftülükleri, c) Acenta organizasyonunu tercih edenler Diyanet İşleri Başkanlığı ile sözleşme imzalayan acentalar aracılığıyla, Kesin kayıtlarını yapabilecek/yaptırabilecektir.

Oda tercihli konaklama türünden otel konaklama türüne geçiş imkanı verilecek, Otel konaklama türünden oda tercihli konaklama türüne geçiş imkanı tanınmayacaktır.

Sağlık durumu sebebiyle hacca gidemeyeceği en az üç doktor imzasını taşıyan rapor (Kanser hastaları için epikriz raporu) ile belgeleyenler ve 65 yaş üstü kişilerin adlarına vekaleten hac yapmak üzere kendisi/vasisi/vekili tarafından noterden vekaletname verilen bir kişiye, Anne, baba, eş, çocuk, torun, kardeş, kayın valide, kayın baba, kayın birader, damat, gelin ve baldız ile sınırlı olmak kaydıyla, talep ettiği konaklama türüne ait ücreti yatırmak şartıyla, daha önce hacca gidip gitmediğine, kuraya katılıp katılmadığına bakılmaksızın, 65 yaş altında ve sağlıklı olması koşuluyla kesin kayıt hakkı verilecek, bu şekildeki gidişler arşiv bilgisi olarak değerlendirilmeyecek, vekalet verenin ise hac arşiv kaydı tutulacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı veya acentalara kesin kayıt yaptıran hac yolcuları; yazılı talepleri halinde kayıt süresi içinde hac konaklama türü ve kişi sayısı aynı olmak kaydı ile karşılıklı olarak Başkanlık ve acentalar arasında becayiş yapabilecektir.

Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecek olan hac ücretinin tamamı kesin kayıt sırasında yatırılabileceği gibi, taksit halinde de yatırılabilecektir. 2023 yılı hac ücretleri; Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye şubelerinde Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası açılmış olan Kurumsal Hac Tahsilat (SAR) hesaplarına yatırılacak ve bu hesaplar dışında, başka herhangi bir hesaba kesinlikle para yatırılmayacaktır.

Hac çıkışları; (30 Mayıs - 24 Haziran 2023) (Hicri 10 Zilkade 1444- 6 Zilhicce 1444); hac dönüşleri ise (03 - 28 Temmuz 2023) (Hicri 15 Zilhicce 1444 - 10 Muharrem 1445) tarihleri arasında yapılacaktır.

Pasaportlar geçerlilik süresi en az 31 Aralık 2023 tarihine kadar olacak şekilde çıkartılacaktır. Pasaport ücretleri ve pasaport çıkarma işlemleri vatandaşlarımıza ait olup, pasaportlar Antalya İl Müftülüğüne teslim edilecektir.

Vatandaşlarımız merak ettikleri sorularla ilgili Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 0850 260 13 13 nolu iletişim merkezi ve Alanya Müftülüğü ile irtibata geçebilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<