Haziran Ayı İtibariyle Turizmde Yükseliş Trendimiz Devam Ediyor

Vali Yazıcı, Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda platform üyeleri ile bir araya gelerek merak edilen soruları cevapladı. Platform üyeleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Vali Yazıcı, Antalya’nın ekonomisinden eğitimine, turizminden tarımına, ticaretinden 2023 yılı hedeflerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.


Turizmde Pik Yılımız Olan 2019’u Geçmeyi Planlıyoruz
2023 yılının Antalya için turizm de yeni başarılara imza atacağı bir yıl olacağını aktaran Vali Yazıcı; “Böyle bir toplantıyı organize ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 3 yıla yakın bir süredir buradayım. Turizm bu şehir için çok önemli. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Şehrin karakteri turizme göre şekilleniyor. Pandemi döneminde turizmde hepimizin bildiği gibi bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama çok şükür o günler geride kaldı. 2022 yılını turizmde iyi tamamladık. 2023’e de hızlı bir giriş yaptık. İnşallah 2023’ü turizmde çok iyi sayılarla kapatacağız. Bunu sektör temsilcileriyle yaptığımız toplantılar neticesinde öngörüyoruz. Herkes umutlu. Ben de umutluyum. Bu yıl turizmde pik yılımız olan 2019’u geçmeyi planlıyoruz. Yılın ilk 4 ayı itibariyle rekorlarla dolu bir turizm sezonuna imza attık. Bu yükselişte Mayıs ayında bir sekme oldu. Haziran ayı itibariyle turizmde yükseliş trendimiz devam ediyor. İlk 4 ayı 2019’un üzerinde tamamladık. Tahmin ediyorum ki, haziran ayını da 2019’un üzerinde tamamlayarak güzel bir sezona imza atacağız.” diye konuştu.


Bu Konu Çok Önemli Ve Hassas Bir Konu
Bağımlılıkla mücadelede tüm kurumların ve toplumun üzerine düşeni yapmasıyla başarılı olunabileceğini söyleyen Vali Yazıcı; “Bu konuda taviz vermeden vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği ve uyum içinde faaliyetlerimize titizlikle devam edeceğiz. Madde bağımlılarıyla ilgili ana caddelerimizde ve kapalı yolda esnaflarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu konuda ciddi mücadele veriyoruz. Her okulda okul idaresinin tanıdığı bildiği görevli sivil polislerimiz var. Bu konu çok önemli ve hassas bir konu. Birçok yerde sadece uyuşturucu ile ilgilenen birimlerimiz var. Sizden de bu konuya duyarlı olmanızı, şehirdeki paydaşlar olarak dikkatli olmanızı istiyorum. Her türlü uyarıcı maddeye ve bağımlılıkla mücadeleye hep birlikte kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Kadına Şiddette Sorunun Köküne İnmeliyiz
Konuşmasında kadına yönelik şiddete de değinen Vali Yazıcı, kadına yönelik şiddetin ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri olmadığını söyleyerek şunları söyledi: “Kadına şiddetin ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri var. Kadına şiddet insanlık dışı bir şeydir. 31 yıllık yöneticiyim. Birçok Anadolu şehrinde görev yaptım. Senden zayıf birine güç kullanmak Anadolu tabiriyle ‘Adamlık’ değildir. Bu konuda özellikle devlet olarak çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin yapılan çalışmalarla belli bir oranda durdurabileceğine inanıyorum. Biz sorunun köküne inmeliyiz. Yani çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Değil kadınlar hiçbir canlıya şiddeti aklından dahi geçirmemeliler. Medyada çok sık kadına şiddet görüntüleri dönüyor. Bu görüntüler ne Türk milletine ne de Türk erkeğine yakışan görüntüler değil. Kadına yönelik şiddette cezalar önemli ancak sorunun köküne inmeliyiz. Bu sorunu sadece ceza ile çözemeyiz. Yani çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Ben, 31 yıllık yönetici olarak, her şeyin sadece ceza ile çözülemeyeceğine, eğitimin bu noktada çok önemli bir etken olduğuna inanan biriyim. Her şeyin merkezinde olan insanın eğitilmesi bence çok önemli. Şehrimizde başlatmış olduğumuz AHENK Projemizle bizler de çocuklarımızın kalplerine küçük yaştan itibaren insan sevgisini yerleştirerek bu tür üzücü olayların önüne geçmek istiyoruz. Çalışmalarımız ve alınan önlemlerle bu olayları en aza indirerek ortadan kaldırmak istiyoruz. Şiddetsiz bir toplum için çalışmalarımız devam edecek.”


Kitap Okumayı Ön Planda Tutuyorum
Meslek hayatı boyunca önceliğinin hep gençler ve çocuklar olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Meslek hayatım boyunca gençler ve çocuklar hep önceliğim oldu. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve yarınlarımız. Ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitimleriyle ilgili çalıştığım her yerde projeler gerçekleştirdim. Eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla Antalya’mızda da AHENK Projesine imza attık. Projemizle, özellikle okuyan bir gençlik mottosuyla okuyan bir gençlik inşa etmek için kitap okumayı ön planda tutuyorum.” dedi.


Çocuklarımızı İyi İnsanlar Olarak Yetiştirebilirsek Bir Şeylerin Değişeceğine İnanıyoruz
Gençlerin yetiştirilmesi noktasında değerle eğitiminin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Çocuklarımızı yetiştirirken mutlaka kendi kültürümüzde var olan değerlerle onları eğitmeli ve donatmalıyız. Bu bizim için çok önemli. Bu noktada öğretmenlerimiz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. AHENK haricinde bir de dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklarımız için ASİST Projemizi hayata geçirdik. Buradaki çocuklarımızı spora teşvik etmek istiyoruz. Spor yapacağı malzemelerin hepsini devlet olarak biz karşılıyoruz. Spor yaparak kendine güveninin gelmesini, kendine belirli hedefler koymasını ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz. Şehirdeki tüm çocuklarımıza dokunmak istiyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Onları iyi insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı iyi insanlar olarak yetiştirebilirsek bir şeylerin değişeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.


Toplantının sonunda konuşan Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş, Vali Yazıcı’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<