Her Gün Bir Esma Bir Dua

Esma-i Hüsna Allah’ın en güzel isimleri anlamında kullanılmaktadır. Yüce Rabbimiz “En güzel isimler Allah’ındır. O hâlde O’na o güzel isimlerle dua edin!” (A’râf, 7/180) buyurmaktadır.

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.): “Allah’ın 99 ismi vardır, yüzden bir eksik. Kim bunları sayıp benimserse cennete girer.” (Buhârî, Tevhid,12; Müslim, Zikir, 5) buyurmuştur. Hadiste geçen “ihsa” kelimesi, esma-i hüsnayı tanıyıp manalarını anlamak, doğru bir Allah tasavvuru ve inancı gereği “ruhi yetkinlik kaydetmek” diye yorumlanır.

Esma-i hüsna, el-Cebbar gibi Allah’ın zatını niteleyen zati isimler, el-Muhyî gibi kâinatla ilgisini belirten kevni isimler ile el-Halim gibi insanla ilgili olan isimlerden oluşur.

Allah Tealâ hakkında yücelik ifade eden esma-i hüsna, kulların gönüllerinde saygı hissi uyandırır, huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi telkin eder. Allah için vacip, caiz ve mümteni olan sıfatları içermesi sebebiyle O’nu tanıma hakkında bilgi ve bilinç kazandırır.

Alanya Müftülüğü tarafından toplumu Cenab-ı Allah’ın 99 ismiyle buluşturmak ve ezberlenmesine vesile olmak amacıyla sosyal medya hesapları üzerinden her gün 1 Esma ve 1 Dua’ya yer verilecek.

Ramazan ayına kadar devam edecek olan paylaşımlar neticesinde Cenab-ı Allah’ın 99 ismini ezberleyenlere ise çeşitli hediye takdimi yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<