İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’da gerçekleştirilen “İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantıda Vali Yazıcı ve İçişleri Bakanı Soylu’ya İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Milletvekilleri ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve başkanlık personeli katıldı.


Antalya’nın önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Türkiye’nin misafir odası, turizmin başkenti Antalya’mızda, önemli bir buluşmada beraberiz. Şehrimiz, ülkemiz ve insanımız için önemli olan bu İl Göç İdaresi Müdürleri Değerlendirme Toplantısının güzel şehrimiz Antalya’mızda organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


159 Farklı Milletten 163 Bin Yerleşik Yabancıyı Şehrimizde Misafir Ediyoruz
Antalya’da 159 farklı milletten 163 bin yerleşik yabancının yaşadığının altını çizen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Antalya, her yıl dünyanın birçok farklı bölgesinden milyonlarca turisti ağırlayan şehirler arasında yer almakta. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliği, ılıman iklim yapısı, ekonomik anlamda istihdam gücü, Antalya halkının yabancıya olan pozitif algısı ve ilimizin zengin kültürel mozaiği neticesinde, yerel halkımız ve yabancılar şehrimizde uyum içerisinde yaşamaktadır. 2022 yılında şehrimizi hava yoluyla 13,5 milyona yakın turist ziyaret etti. Biz şehrimizde sadece turist ağırlamakla kalmıyoruz. 159 farklı milletten 163 bin yerleşik yabancıyı şehrimizde misafir ediyoruz.”


Tüm İşlemleri Valiliğimiz Koordinesinde Planlı Ve Çözüm Odaklı Yürütüyoruz
Antalya olarak düzensiz göç ile mücadelede, yabancılar ile ilgili tüm iş ve işlemleri, Valilik koordinesinde planlı ve çözüm odaklı yürüttüklerine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Düzensiz göç ile mücadelemiz kapsamında İlimize giriş noktalarında ve tüm il genelinde Emniyet ve Jandarma tarafından yol kontrol uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Antalya olarak düzensiz göç ile mücadelede, yabancılar ile ilgili tüm iş ve işlemleri, Valiliğimiz koordinesinde planlı ve çözüm odaklı yürütüyoruz. Ayrıca yabancıların kamu kurumlarındaki personel ile etkileşimleri sırasında karşılaştıkları iletişim zorluklarına eğilen ve bunları kolaylaştırmak için kamu çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiği bir Avrupa Birliği projesini de İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün koordinesinde ilimizde hayata geçiriyoruz. Bu projeyle yabancıları topluma daha uyumlu hale getirmeyi öngörüyor, aynı zamanda personelin göçmenlerle daha hassas ve dikkatli iletişim kurmalarını hedefliyoruz. Sözlerimi noktalarken istişare toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm personelimize görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.


2022 Yılı Sonu İtibarıyla Yakaladığımız Kaçak Göçmen Sayısı 285 Bindir
Türkiye'nin bir yandan topraklarından, evlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalan mağdurlara insani şekilde davrandığını bir yandan da kurallara uygun bir göç yönetimi sergilediğini anlatan İçişleri Bakanı Soylu şu bilgileri verdi: "Ülkemizde hala 3 milyon 506 bin 784 Suriyeli kardeşimiz var. 5 yıldır sayı 3 milyon 500 bin bandındadır. 2011 yılından itibaren 850 bin yeni doğum olmasına rağmen 3 milyon 506 bindir. Bunun yanı sıra 1,3 milyon da ikamet eden yabancı var. Bunların içerisinde öğrenci var, kısa süreli ikameti olan var, tedavi için ülkemizde bulunanlar var ve bunların içerisinde öğretim üyesi var, beyaz yakalılar var, Avrupa'dan gelip özellikle sahil kesimde hayatını devam ettirenler var. Kaçak göçle mücadelede ise 2016'dan bu yana kadar sınırda engellenenlerin toplam sayısı 2 milyon 760 bindir. Ülke sınırları içerisinde yakalananların toplamı 1 milyon 653 bin kişidir. Yani 4 milyon kaçak göçmene müdahale edilmiştir. 2022 yılı sonu itibarıyla yakaladığımız kaçak göçmen sayısı 285 bindir, sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısı da son 12 ayda 130 bin 195'tir."


Son 12 Ayda 70 Binin Üzerinde Afgan Ülkelerine Gönderildi
Ayrıca 19 bin 600 kişinin de çıkış işlemlerinin devam ettiğini dile getiren İçişleri Bakanı Soylu, son 12 ayda 70 binin üzerinde Afgan'ın da ülkelerine gönderildiğini kaydetti. Yakalanan her 2 kişiden birinin sınır dışı edildiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, dünyada bu rakamları gerçekleştirebilen ülkenin olmadığını söyledi.


İçişleri Bakanı Soylu, 543 bin Suriyelinin de gönüllü olarak geri dönüş yaptığını aktararak, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin sadece 1,9'luk bölümünün asayiş olayına karıştığını, yüzde 98,1'inin bu ülkenin kurallarına uyarak yaşadığını bildirdi.


Biz Ölüme İten Bir Ülke Değiliz, Tam Tersi Ölümden Kurtaran Bir Ülkeyiz
Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de yardıma ihtiyacı olan düzensiz göçmenler de dâhil olmak üzere 171 bin 647 insanı denizden sağ olarak kurtardığını vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, "Biz ölüme iten bir ülke değiliz, tam tersi ölümden kurtaran bir ülkeyiz. Vicdanlı bir ülke ve milletiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<