İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı Gerçekleşti

Nebiler Uluslararası Orman Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı P. Alb. Kemal Çakıroğlu, Karayolları 13.Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, İl Tarım Ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Altınay, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, TEİAŞ 19. Bölge Müdürü Behcet Tufan ve Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici katıldı.


Havaların ısınması ile birlikte olası orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler, faaliyetler, araç ve ekipman kapasitesi gibi konuların değerlendirildiği İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı’nın konuşması ile başladı.


Bir Acı Tecrübe Daha Yaşamayalım
Orman yangınlarına hazırlıklı olmanın ve hızlı müdahalenin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Yaklaşık 2 yıl önce Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınını yasadık. Manavgat, Akseki ve Alanya’nın bazı mahallelerinde olmak üzere yaşadığımız o acı günleri hepimiz hatırlıyoruz. Maalesef ki bu konuda acı bir tecrübemiz var. Bu acı tecrübeyi bir daha yaşamamak için öncelikle insan topluluklarının yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşlarımı bilgilendirmeliyiz. Olası durumlarda ilk yapması gerekeni ve arayacağı kurumu vatandaşlarımızın hafızalarına kazımalıyız. Dikkatli ve hassas olursak hem yangının büyümesini önleyebiliriz hem de insanların yangın çıkartmasına engel olabiliriz.” şeklinde konuştu.


Dikkatli Olmalı ve Duyarlılık Oluşturmalıyız
Antalya’da havaların ısınmaya başladığını belirten Vali Yazıcı; “Antalya’nın sıcakları başlamak üzere çok hassas ve dikkatli olmamız gerekiyor. 28 Temmuz’da yaşadığımız büyük Manavgat yangını bize çok şey öğretti. Kriz anlarında hızlı olmamız, tüm kurumların birbiriyle iletişim halinde olması ve koordinasyonun sağlanması gerekiyor. Hiçbir kurumun, ‘bana kimse ulaşmadı, bilgi vermedi’ deme lüksü yok. Sezon itibari ile riskler başlıyor. Hızlı müdahale edersek, hızlı bir sonuç alabiliriz. Yangın ne yazık ki çıkacak, biz dikkatli olmalı ve duyarlılık oluşturmalıyız. Sorun yaşamadığımız güzel bir sezon geçirmemizi temenni ediyorum.” dedi.


Vali Yazıcı toplantıda alınacak kararların, 2023’te orman yangınlarının azalmasına ve herhangi bir şekilde çıkacak orman yangınlarının da en kısa sürede söndürülmesine vesile olmasını diledi.


Toplantı, Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici’nin sunumu ile devam etti.  Orman Bölge Müdürü Dikici, bölge müdürlüğü bünyesinde orman yangınına müdahale amaçlı 105 arasöz, 35 su ikmal aracı, 11 dozer, 8 ekskavatör, 12 treyler, 10 helikopter, 6 uçak, 1 insansız hava aracı, 1.242 işçi ve 18 mühendis yer aldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<