İyi İnsan Olmak Her Şeye Bedeldir

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 59’uncu okul ziyaretini Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.


Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında 80 kişilik öğrenci grubuyla kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle kitap okumak ve iyi insan olma konuları hakkında sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı; nasıl vali olduğunu, bir günün nasıl geçtiği gibi öğrenciler tarafından merak edilen tüm soruları yanıtladı.


Kimseye Yalan Söyleme Hakkı Vermedim
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi geldik ziyaret ettiğim her okulda yaptığım ankete. Ankette “Sizi en çok sinirlendiren şey nedir?” sorusunu soruyorum. Bu yaptığım ankette genellikle %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira geliyor. Bizler bu konulardan rahatsız oluyoruz. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmamalıyız. Yalan konusunda başka bir soru daha sorayım size. Kime ya da kimlere yalan söylerken daha az vicdan azabı çekiyorsunuz. Cevap iki grup; birincisi tanımadığımız, sevmediğimiz, bir daha görmeyeceğimiz kişiler. İkinci grup ise bize yalan söyleyen kişiler. Birine yalan söylersek o’na da bize karşı yalan söyleme hakkı vermiş oluruz. Ben bu hakkı kimseye vermedim, vermiyorum, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Çünkü biz birine yalan söylersek o da istediği zaman istediği boyutta bize yalan söyleme hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum.” dedi.


En Yakın Dostlarınızdan Biri Kitap Olsun
Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı; “Benim en iyi dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Size bir Vali amca nasihati olsun. Lütfen ama lütfen  dostlarınızdan biri kitap olsun.” ifadelerini kullandı.


Güvenilir Bir İnsan Olun
İyi insan olmanın olmazsa olmazlarından bir tanesinin güvenilir insan olmak ve yalan söylememekten geçtiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Yaşamınızda saygı görmek, onore olmak en doğal hakkınız. Sadece insan olduğunuz için bunu hak ediyorsunuz. Biz inancımız gereği yardandan ötürü bütün yaratılanları seviyoruz. Toplumda ne iş yaparsanız yapın güvenilir insan olmak birinci şarttır. Güvenilir insan olursanız mutlaka toplum tarafından saygı görüp insan yerine koyulursunuz. Zengin olabilirsiniz, Vali, Polis olabilirsiniz ya da başka statüleriniz olabilir. Ama iyi bir insan olmadığınız sürece adınızın önündeki sıfatların hiçbir hükmü yok. Bir insan ne iş yapıyorsa yapsın onuruyla şerefiyle işini yapıyorsa toplum tarafından saygı duyulan ve saygı gören biri olur.” şeklinde konuştu.


Ailelerinize Selamlarımı İletin
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra dostlarımdan biri kitap olacak deyin. Unutmayın ki iyi insan olmak her şeye bedeldir. Her zaman taktir ve itibar görür. İnşallah her biriniz taktir edilen ve itibar gören insanlar olursunuz. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere, Allahaısmarladık.” dedi.


Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<