Kantin Kiraları Artırılmamalı

ARTAN KİRA MALİYETLERİ ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ ETKİLER”

Öğrencilerin okul kantinlerinden rahatlıkla yiyecek-içecek alabilmesi ve pandemide 2 yıldır kapalı kalan kantincilerin rahat bir nefes alabilmesi için bu yıl kantin kiralarının artmaması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile konutlardaki kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Okul kantinlerinde bu sınırın uygulanmaması esnafı zor durumda bırakacak. Artan kiralarla ürünlerde maliyet artışı yaşanırken öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin cebini etkileyecek. Bildiğiniz üzere zaten gıda ürünlerinde fiyat artışı enflasyonu körükleyen en önemli etken. Çocuklar okul kantinlerinde yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Üstüne bir de kira artışı öğrencileri iyice zorlar. Öte yandan biriken borçlar ve pandemide zayi olan ürünlerin bedelleri derken kantinci esnafı zor durumda. Öğrencilerin ve kantinci esnafımızın rahat bir nefes alabilmesi için kira artışı bu yıl kesinlikle yapılmamalı” diye konuştu.

-“PANDEMİDE İŞ YAPAMAYAN KANTİNCİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇTİ”

İki yılı aşkın süren pandemi boyunca örgün eğitime ara verilmesi sebebiyle kantinci esnafının çok zor zamanlardan geçtiğini hatırlatan “Pandemide uzun süre kapalı olan kantinci esnafımız birikmiş vergi, Bağ-kur, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldi. Öte yandan pandemi sonrası dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı elektrik, su, doğalgaz ve akaryakıt gibi girdi maliyetlerinde büyük bir artışlar yaşandı. Tüm bu maliyet artışlarının yanında bir de ihale usulü ile belirlenen okul kantin kiralarının yüksek oranda artması, kantinci esnafımızın belini büküyor. Pandemi sonrası yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte işleri açılacak olan kantinciler yüksek kiralar altında ezilmemeli. Kantin kiralarının düşürülmesi sadece esnafımızı korumak ve yaşatmak açısından değil, artan maliyetler nedeniyle kantinde satışı yapılan ürünlere zam gelmemesi, velilerin bütçesinin korunması ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesi açısından büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<