Kariyer Günlerinde Gazetecilik Konuşuldu

Alaaddin Keykubat Koleji'nin 4. Kariyer Günleri ekinliği bugün başladı. İlk gününde etkinliğe öğrencilerin yanı sıra  Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkemezer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Kalan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Ebru Gülbuğ Erol, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’da katıldı. Etkinlikte ilk olarak Alanya Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer konuştu. ALKÜ Rektörü Prof. Ekrem Kalan, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’da öğrencilerin meslek ve kariyer hakkındaki sorularını yanıtladı. Alanlarında uzman kişilerle öğrencileri buluşturan Alaaddin Keykubat Koleji'nin Kariyer Günleri 22 Nisan'a kadar farklı konukların katılımı ile devam edecek.
“GAZETECİLİKTE EN ÖNEMLİ ETKEN DÜRÜSTLÜK”
Kariyer Günlerinin ilk gününde konuk olan Başkan Gaye Coşkun, gazetecilik mesleğinde gençlerin erken yaşta mesleği tanımaları, erken yaşta bilgi sahibi olmaları gibi konularda tecrübesini paylaştı. Etkinlikte bir öğrencinin gazeteci olmak için iletişim fakültesi şart mı? sorusuna yanıt veren Coşkun, “ Üniversite eğitiminiz sürecinde edineceğiz sosyal ilişkiler, katılacağınız farklı programlar ile size değerler atacaktır. Kazanımları üniversite hayatında edineceksiniz. Ama gazeteci olmak için iletişim fakültesi mezunu olmanız gerekmiyor. Türkiye’de de bu anlamda pek çok başarılı hukuk ya da siyasal mezunu gazeteciler var.” ifadelerini kullandı. 
“MESLEK YASASININ ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Etkinlik kapsamında bir öğrencinin “Gazetecilik alanında değiştirmek istediğiniz bir şey var mı?’ sorusuna ise Başkan Coşkun, “ Şuanda uğraştığımız bir şey var. Basın meslek yasasının çıkması. Meslek yasamızın olmamasından kaynaklı kurallar zinciri çok zayıf. Meslek yasasının çıkarılması mücadelesine devam ediyoruz. Değiştirmek değil ama buna katkı sunmak için çalışıyoruz. Benim şu an ki en büyük arzum bu yasasının çıkartılmasıdır. Yasa olsa bazı sorunlar kalmayacaktır.” dedi. Yapılan konuşmaların arkasından öğrenciler Gaye Coşkun teşekkür plaketi takdim etti. Plaketin ardından AGC Başkanı öğrenciler ile selfi çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<