Kepez’de Let’s Do lt Temizlik Hareketi

Kepez Belediyesi, daha temiz bir dünya için çalışmalar yapan küresel çevre hareketi Let’s Do lt! ile birlikte Dünya Temizlik Günü’ne dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi. Dünya ile eş zamanlı olarak, Türkiye’nin 81 ilinde başlatılan Let’s Do lt temizlik hareketi  Kepez Belediyesi ve LetsDoltTürkiye Antalya İl Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirildi. Mimar Turgut Cansever Caddesi’ndeki temizlik hareketi kapsamında çok sayıda gönüllü Mazı Dağı’nda bir araya gelerek çöp topladı. Etkinlikte poşetler dolusu pet , cam şişe, teneke kutu, ambalaj, kağıt atıkları ve orman yangınlarına sebep olan cam kırıkları tek tek toplandı.   Etkinliğe kadın ve gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.
 

Let’s Do lt temizlik hareketi nedir?
 

Estonya’da 2008 yılında ortaya çıkan Let’s Do lt hareketi “Atıksız Bir Dünya” mottosu ile her yıl Eylül ayında tüm ülkelerde eş zamanlı olarak Dünya Temizlik Günü gerçekleştirerek çöp körlüğü adına farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. Günümüzde 180 ülkede faaliyetleri yürüten Let’s Do lt! hareketi dünyanın en büyük sivil çevre hareketidir. 2016 yılından beri ülkemizde Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Let’s Do lt Türkiye ekibi tarafından organize edilmektedir. Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde 154 temizlik noktasında 21 Eylül 2019’da 116 binden fazla gönüllüye ulaştırmıştır. Korona virüs nedeniyle 19 Eylül 2020 tarihinde dijital temizlik hareketi gerçekleştirilmiş,2021’de gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü ‘ne 81 ilde 272 temizlik noktasında 30 binden fazla gönüllü katılmıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<