Kepez’e Bir Okul Daha

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesindeki, Esentepe İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Esentepe Mahalle Muhtarı Bekir Yılmaz ve AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın da katıldığı törende konuşan Başkan Tütüncü, Kepez’e 2009 yılından bu yana 140’dan fazla yeni okul kazandırmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Esentepe İlkokulu’nun uzun zamandır özlemle beklendiğini belirten Başkan Tütüncü, “Bu mahallede 70 yılı aşkın yerleşik bir hayat var. Hükümetimiz 2012 yılında burada önemli bir değişim ve dönüşüme imza attı. 2B kanunu ile beraber tamamı 2B arazisi olan bu mahallede vatandaşla, devlet arasındaki itilafın giderileceği bir döneme girildi. Şuanda mahalledeki değişim ve dönüşüm süreci 2012 yılından sonra planlandı ve bölgeye kazandırıldı. Bu bölgede yaklaşık 50 binden fazla hemşerimiz yaşamaktadır. 2012 yılından sonra bu bölgede ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi kurumlar oldu.”dedi.
 

KEPEZ’E 20’DEN FAZLA OKUL GELİYOR
 

 “İşte! Kepez’deki ağırlıklı bu okulların yapımını devletimiz yapmıştır.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bazılarını belediye ve hayırseverlerimiz üstlenmiştir. Bütün bunların temelinde bir yerde arsa yoksa, imar yoksa, arazi sorunları çözülememişse maalesef kamu yatırımlarını getiremiyoruz. Ben burada mahalle muhtarımıza ve Antalya Milletvekillerimize teşekkür ederim. Biz bütün okul yatırımlarını planlarken aslında vekillerimizin bize gösterdikleri desteklerle yol aldık. Yeri geldi, Ankara’da bir evrak memuru gibi bizim önümüze düştüler. Onların bize destekleriyle bugün burada güzel bir temel atmayı gerçekleştiriyoruz. Kepez’de şuanda 20’den fazla başlaması planlanan okullarımız var. “ diye konuştu.
 

PROTOKOL MÜZELERİ GEZDİ 
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşması sırasında Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından butona basılarak okul inşasının temeli atıldı. Temel atma töreninden sonra Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokol, Esentepe Mahalle Muhtarı Bekir Yılmaz’ı ziyaret etti. Protokol heyeti, ardından da Esentepe Mahallesindeki Amir Ateş Müzesi ve Hababam Sınıfı Müzesini gezdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<