Konyaaltı’nda İstilacı Balon Balığı Avı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda Akdeniz’deki varlığı artan denizlerdeki istilacı türlerden balon balığına yönelik farkındalık oluşturmak için Konyaaltı Sahilinde Balon Balığı Avlama Yarışması düzenledi. Konyaaltı Sahili’nde saat 09.00 itibarıyla 20 balıkçı oltalarını denize attı. 3 saatin sonunda balon balığı avlayan 3 yarışmacı, balıklarını alana getirdi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışma sonunda Konyaaltı Plajı Olbia Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi. Yarışmanın sonunda ise tutulan balıklar, toplam ağırlık esas alınarak tartıldı. Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri değerlendirme yaptı. Jüri eşliğinde tamamlanan ölçüm işlemleri sonucunda birinciliği 44 santim 1 kilo 540 gram ile Emrecan Kara kazanırken, ikinci 30 santim 480 gram ile Taha Enes Gökçe, üçüncü ise 80 gram ile Erdinç Duman oldu. Yarışmada dereceye girenlere madalya, 2 kişilik yemek ve teleferik hediyesi verildi.

EN ZEHİRLİ EN İSTİLACI TÜR

Balon balığının Akdeniz’in en zehirli en istilacı türü olarak kabul edildiğini belirten Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Yüksek Mühendisi Merve Karakuş, “Balıkçılığa ve ekosisteme verdiği zarardan dolayı üzerlerinde av baskısı oluşturulmalı. Üzerinde herhangi bir av baskısının olmaması ve kontrolsüz çoğalması nedeniyle, balıkçıların av malzemelerine hem ekosisteme hem de balıkçılığa büyük zarar veriyor. Amatör balıkçılara yönelik bu tür farkındalık çalışmaları çok önemli. Özellikle üreme dönemlerinden önce yapılırsa popülasyon üzerinde baskı oluşturur. Popülasyondan bir balığın bile eksilmesi çok önemli oluyor” diye konuştu.

SONUÇ SÜRPRİZ OLDU

Yarışmanın birincisi 24 yaşındaki Emrecan Kara da, “6 yıldır amatör olarak balık tutuyorum. Yarışmaya katılmak planım da yoktu ama sonuç sürpriz oldu. Bu organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerin devam etmesini isteriz. Daha önce de balon balığı yakaladım. Her balığa çıktığımızda balon balığı denk gelir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<