Meslek Liseleri Türkiye’nin Geleceğinde Çok Önemli

AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma)  Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı 49’uncu ziyaretini Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.


Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda öğrencilerin merak ettiklerini cevapladı.


Gittiğim Her Okulda Bu Anketi Yapıyorum
Öğrencilere hayallerini soran Vali Yazıcı; "Ben, hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Ben Türk gencinin her şeyi başarabileceğine inanıyorum." diye konuştu. Öğrencilerle sohbet havasında gerçekleşen ziyarette öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Bu anketi gittiğim her okulda yapıyorum. Öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soruyorum. Sonuç büyük oranda yalan çıkıyor. Eğer siz birine yalan söylerseniz karşınızdaki kişiye de bu hakkı veriyorsunuz. Ben bu hakkı kimseye vermedim, vermeyeceğim de.” dedi.


Benim En Yakın Dostum “Kitap”
Dost ile arkadaş arasındaki farklar hakkında öğrencilere sorular soran Vali Yazıcı şunları söyledi: “Benimde hayatımda sıkı bir dostum var. Hemen hemen her gün buluşuyorum. Beni bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bu da benim size nasihatim olsun.”


Meslek Liseleri Benim Göz Bebeğim
Gençlerle birlikte olmaktan ve okulları ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Sizler bizim ve ülkemizin geleceğisiniz. Sizleri önemsiyor ve seviyorum. AHENK Projemiz kapsamında ağırlıklı olarak meslek liselerine gidiyorum. Meslek lisesi öğrencilerinin ülkemizin geleceğinde çok önemli olduğunu değerlendiriyorum. Türkiye üreterek büyüyecek ve bu üretimi de meslek liselerimiz yapacak. Dolayısıyla meslek liseleri benim göz bebeğim. Bu sebeple en çok meslek liselerini ziyaret ediyorum.” şeklinde konuştu.


Öğrencilerle konuşmasının sonunda Vali Yazıcı; “Buradan evinize gittiğinizde anne ve babalarınızı benden selam götürüp konuştuklarımızı onlara anlatın. Her şey gönlünüzce olsun. Hayatlarınızda başarılar diliyorum.” dedi.


Çocuklarımızı İyi Eğiterek Ülkemizin Yarınlarına Hazırlayacağız
Öğrencilerle sohbetin ardından Şehit Özcan Şenol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında sık sık okulları ziyaret ettiğini belirterek; "Bugün de siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerin gayretlerini biliyorum. Eğitim konusunda her zaman elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstermeye çalışıyorsunuz. Biz de buraya sizlere destek vermek ve okullarımızı tekrardan canlandırmak, üzerlerindeki ölü toprağı atmak için buradayız. Eğitim bence en önemli konu. Bu konuda birçok çalışma yürütüyorum. Antalya’mızın eğitimini daha da iyi noktalara çıkarmak için hep birlikte ahenk içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızı iyi eğiterek ülkemizin yarınlarına hazırlayacağız. Verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<