Müftü İlhan Hoşgörü ve Yardımlaşma Temalı Programa Katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Müftü İlhan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Müftü İlhan, ‘’Mevlâna Haftası’’ vesilesiyle hoşgörü ve yardımlaşmanın önemine değinerek: ‘’Mevlana’yı iyi anlamamız gerekir. Mevlâna, Hayatını Kur’an’a hizmete adamış, Peygambere tabi olan bir zattır.’’ Müftü İlhan ayrıca “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifini hatırlatarak; hayatımızı affetmeye, merhamet etmeye, insanlara iyi davranmaya yönlendirmeliyiz. Merhamet, affetmek ve iyilik yapmak bizim hayatımızı kuşatan önemli kavramlardır. En büyük mutluluk ise başkalarının gönlünü kazanmaktır. İslam, merhamet dinidir ve merhamet sahibi olan bir insan kimseye zulmetmez.’’ İfadelerini kullandı.

Program kapsamında öğrenciler tarafından; semazen gösterisi, ney dinletisi, tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve şiir okumaları gerçekleştirildi.

Alanya Belediyesi Mahmutlar Düğün Salonunda düzenlenen programa; Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, okul yöneticileri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Program, öğrencilere çeşitli ikramların yapılması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<