Müftülük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleriyle Bir Araya Geldi

İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu’nda düzenlenen toplantıya Alanya Müftüsü Dr İhsan İlhan, Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli, Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Fatih Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Sertgöz, Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu, Alanya'da görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile Meslek Dersleri Öğretmenleri katıldı.

Toplantıda Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün ilçemiz genelinde gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ve faaliyetlerin anlatılmasının yanı sıra; Alanya Müftülüğü, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile Meslek Dersleri Öğretmenleri’nin hangi konularda ortak çalışıp gençlere yönelik ne tür projeler üretebileceği konuları üzerinde duruldu. Katılımcıların tek tek söz aldığı toplantıda ayrıca; , gençlerin büyük bir kısmının İslam dini hakkında doğru bilgi edinme kaynağı olarak yalnızca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile Meslek Dersleri Öğretmenleriyle muhatap oldukları; öğrencilerin karşılaşmış olduğu farklı inançlar hakkında sormuş oldukları soruların ise asla yanıtsız bırakılmaması ve yaşıtlarına uygun bir şekilde cevaplandırılması gerektiği hususlarına değinildi.

Toplantı Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu’nun katılımcılara teşekkür etmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

<